Португалија извукла живу главу и пеналима избацила Словенију са Еура

Диого Коста је одбранио сва три пенала Словеније на крају сусрета и тако као прави јунак одвео Португалце међу осам најбољих тимова Европе

Коначан резултат:

Португалија - Словенија 0:0, пеналима 3:0

1. јул 2024 • 23:41

Готово је - победа Португалије 3:0!

Вербич за Словенију трећи извођач - и трећи пут Коста брани ударац Словенаца.

Гол Бернарда Силве на крају одводи Португалију у четвртфинале Европског првенства! Словенци јесу били близу, али то није било довљно!

Друга серија - Португалци воде 2:0

За Словенију сада шутира Балковец - и њему Диого Коста брани ударац.

Сада Португалци стижу до два гола предности, стрелац је Бруно Фернандеш!

Прва серија - Португалци воде 1:0

Први на потезу Иличић за Словенију - брани Диого Коста...

За Португалце први шутира Роналдо - овог пута успева да матира Облака.

Гледаћемо пенале!

Крај после 120 минута - 0:0!

Португалци су имали пенал у 105. минуту, Шешко потом за Словенију најбољу шансу из игре. Ниједно нису искористили и сада ће пенали одлучивати о путнику у четвртфинале.

115' - Шешко је промашио четвртфинале!

Ово је Словенија морала да искористи. Бењамин Шешко је искористио грешку Пепеа, изашао један на један са Диогом Коштом, али га је само погодио у ногу приликом ударца.

108' - Опет брани Облак

Паљиња је покушао ударцем главом после центаршута из слободног ударца, ишла је лопта под пречку, а Јан Облак избија у корнер.

Почео је други продужетак

На терену је сада и Јосип Иличић, легенда Словеније који се годинама борио са депресијом и који је на врхунцу каријере напустио фудбал.

Успео је у међувремену да се врати и сада је "џокер" Матјажа Кека у осмини финала.

105' - Брани Јан Облак ударац Роналду!

Словенија је и даље жива у борби за четвртфинале!

Облак је прочитао ударац Кристијана Роналда, остаје 0:0, каква драма у Франкфурту!

103' - Пенал за Португалију!

Орсато показује на "белу тачку" после гужве у шеснаестерцу Словеније! Жота је оборен!

96' - Словенци не попуштају

Показују Словенци карактер и у првом продужетку. Вербич је имао одличан ударац који је изнудио корнер, а после тога су Португалци помало панично избијали лопту што даље од свог гола.

Идемо у продужетке!

Завршено је - 0:0 после регуларних 90 минута.

Словенци су били сјајни, изузетно пожртвовани и срчани, а Португалци слаби у реализацији и често безидејни. Чека нас још 30 минута фудбала.

89' - Кристијано у шанси!

Грешка Карничника, оставио је превише простора Португалцима, након чега Роналдо улази у шансу, а Јан Облак ногама успева да заустави лопту. Остаје 0:0!

87'- Нимало ритма

Већ дуго ништа нисмо видели и чини се као да овај меч иде у продужетке. Осим ако се нешто значајно не деси у међувремену...

Опет Роналдо...

Све слободне ударце у Португалији изводи Кристијано Роналдо и ретко да је који уопште и био опасан. Још једном је све он преузео и још једном је шутирао преко гола.

61'- Шешко је морао боље

Била је ово опасна контра Словеније, Шешко је био у дуелу са Пепеом који га је значајно омео, а млади нападач је на крају шутирао врло траљаво и далеко од гола. Жалиће Словенци за овом приликом...

55' - Опет Кристијано из слободног ударца!

Још једном је Роналдо шутирао свом снагом, али је успео Јан Облак да одбије тај опасан ударац, који је ипак ишао по средини гола.

Почело је друго полувреме!

Без измена током паузе.

Крај првог полувремена - 0:0!

Имао је Витиња шансу са дистанце буквално у последњој секунди првог полувремена, али нема промене резултата - на одмор се одлази са резултатом 0:0.

Могу Словенци да буду јако задовољни, нарочито јер су како је време одмицало и они све више претили и приближавали се голу Португалаца.

44' - Шешко са дистанце!

Први ударац Словенаца, Бењамин Шешко је снажно шутирао са велике удаљености, али право у наручје голмана Португалије.

34' - Кристијано, преко гола!

Слободан ударац је то био са неких 18 метара, по средини, али снажан шут Кристијана Роналда одлази мало преко гола Јана Облака.

25' - Мало се усталила Словенија

Није да су успели да запрете, али последњих неколико минута успевају да зауставе нападе Португалаца и пре него што ови стижу у опасну зону.

13' - Опасан центаршут Бернарда Силве

Одлично је играч Ситија убацио лопту, она је замало ишла преко Кристијана Роналда, а на другој стативи до лопте не стиже Бруно Фернандеш!

Словенци се држе, али Португалци су од старта кренули у офанзиву.

Прва опасност по Словенце

Већ у 4. минуту, центаршут са десне стране је пребацио Роналда, али је на другој стативи био Рафаел Леао. Ипак, играч Милана не може до лопте због правовремене реакције Карничника.

1' - Почела је утакмица!

Да видимо шта ће нам у Франкфурту пружити Словенци и Португалци, надамо се више него Французи и Белгијанци у првом мечу дана.

Састави тимова

Португалци свим силама нападају Словенију, ту су и Роналдо и Леао и Бернардо Силва, уз Бруна Фернандеша иза њих. Што се тиче Словеније, као и увек у систему 4-4-2 у ком их предводе Андраж Шпорар и Бењамин Шешко.