Спорт

Пикси не жели да поднесе оставку

Драган Стојковић не жели да напусти кормило "орлова" и после неуспеха на Европског шампионату
Пикси не жели да поднесе оставкуGetty © Shaun Botterill

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси не жели да поднесе оставку, преноси "Спортски журнал".

Србија је на Еуру у Немачкој доживела дебакл, пошто је у групи са Енглеском, Словенијом и Данском била последња и завршила је учешће већ у првој фази.

Стојковић је након испадања са континенталног првенства био разочаран, али и истакао да поносан на момке и цео тим због начина на који су се супротставили другим екипама и због чињеница да "нисмо били врећа за ударање".

Према писању "Журнала", Пикси је убеђен да је све што је радио с репрезентацијом било у домену тренутних могућности и да се Србија на Европском првенству није обрукала упркос чињеници да је заузела последње место у групи са само два бода и једним постигнутим голом.

"Селектор очекује разговор са председником ФСС Драганом Џајићем и председником државе Александром Вучићем, на којем жели да објасни разлоге неуспеха у Немачкој", преноси београдски лист.

Након испадања своју оставку потврдили су први потпредседник савеза Бранислав Недимовић и генерални секретар Јован Шурбатовић, док су медији писали да је спреман отказ и за селектора.

У том случају, ФСС ће морати да исплати десет плата Стојковићу што је укупно милион евра (10 х 100.000 евра). То је цена новог уговора потписаног уочи Европског првенства.

Јавност спекулише и о могућим Стојковићевим наследницима, међу кандидатима су Славиша Јокановић и Александар Јанковић, док су се појавиле и бомбастичне информације о могућности да Србија поново добије иностраног селектора, а лицитира се именима Јоакима Лева и Масимилијана Алегрија.

Са Теразија 35 мораће брзо да реагују јер "орлове" већ почетком септембра очекује наступ у "А" дивизији Лиге нација, у којој ће противници бити Шпанија, Швајцарска и поново Данска.

image