Спорт

Новак доминирао и кренуо по нови Вимблдон - ма каква операција, Коприва прегажен

Седмоструки шампион Вимблдона је одлично стартовао у свом првом мечу након хируршке интервенције на колену прошлог месеца
Новак доминирао и кренуо по нови Вимблдон - ма каква операција, Коприва прегажен© Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Новак Ђоковић је успешно стартовао на Вимблдону и победио Вита Коприву у првом колу резултатом 6:1, 6:2, 6:2 и тако показао да је спреман за нове успехе.

Упркос томе што је пре само 27 дана обавио операцију менискуса десног колена, након повреде коју је доживео на Ролан Гаросу, Ђоковић је показао да га то није успоравало.

Током читавог меча је изгледао чврсто и фокусирано, много брејкова је направио у гемовима у којима је Чех имао шансе да их освоји, показавши да је желео што пре да заврши посао.

Ђоковић је савладао квалификанта и 123. тенисера света без икаквих проблема, одлично је и сервирао и ритернирао, па остаје да се види хоће ли у овако одличном ритму наставити и у наредним рундама.

Новак је прошле године на Вимблдону стигао до финала, а у другом колу овогодишњег издања ће играти против Џејкоба Фернлија, који је на старту турнира победио Шпанца Алехандра Мора Кањаса 7:5, 6:4, 7:6 (14:12).

Британац је тренутно 277. тенисер света, а никада у каријери није играо против српског тенисера.

  • 2. јул 2024 • 18:11

    18:11

    Готово је - победа Ђоковића 3:0!

    После два сата игре, Новак Ђоковић је уписао победу 6:1, 6:2, 6:2 и на врло сигуран начин савладао Вита Коприву из Чешке.

    Освајач 24 гренд слема је успешно кренуо у поход по осми трофеј на Вимблдону и показао да за сада нема никаквих проблема са коленом, које је оперисао пре мање од месец дана.

  • 18:08

    Нови брејк - 5:2!

    Ђоковић је сигурно освојио свој сервис гем играјући и сервис-волеј, а онда у наредном гему успео да освоји други брејк у низу па ће сада сервирати за победу.

  • 17:55

    Ево брејка - 3:2 Ђоковић

    У прави час - Ђоковић је освојио лак сервис гем за 2:2, а онда успео и да искористи и другу брејк лопту у петом гему и тако стигао до 3:2.

    Све је одлично и Ноле је близу пласмана у друго коло.

  • 17:46

    Коприва води 1:2

    На почетку трећег сета, Коприва успева да освоји два сервис гема заредом по први пут на овом мечу. Још увек смо без брејка у овом сету, није успео Новак да искористи неке полуприлике које су му се пружале.

  • 17:31

    Други сет - Ђоковић, 6:2!

    Још један сигуран сет за Новака, још један у ком је успео да направи два брејка и још један у ком није морао да троши превише енергије.

    Све је како треба, одлично се креће и већ је на сет до пласмана у друго коло, после сат и 12 минута игре.

  • 17:26

    И још један брејк - 5:2 Ђоковић

    И још једном Новак стиже до брејка у гему у ком је Коприва имао гем лопту на свој сервис. Сада ће сервирати за 2:0 у сетовима.

  • 17:17

    Новак чува предност - 3:2

    Потврдио је онај брејк на врло сигуран начин, а потом Коприва успева да освоји тек други гем у мечу  ком Ђоковићу није дозволио ниједну брејк лопту.

    Следи Новаков сервис гем.

  • 17:09

    И ево га брејк - 2:1 Ђоковић

    Најдужи поен на мечу виђен је баш на брејк лопту, другој коју је Новак имао у овом гему, и успева да га освоји.

    Уследио је и Ђоковићев урлик, поново има лепу предност на почетку још једног сета.

  • 17:00

    По један гем на обе стране - 1:1

    Почетак другог сета је донео две брејк лопте Ђоковићу које није искористио, а потом је успео да освоји свој сервис гем и изједначи на 1:1.

    А на трибинама је и чувени Рони О'Саливен, легендарни снукер играч и велики Ђоковићев навијач.

  • 16:47

    Први сет - Ђоковић, 6:1!

    Одличан завршетак првог сета! Након што је освојио онај маратонски брејк, везао је 15 поена у низу и за 34 минута је стигао до вођства у сетовима.

    Направио је два брејка у овом сету и све ово за сада изгледа и више него добро.

image