Спорт

Ђоковић одушевио навијаче на Вимблдону, па послао поруку великом ривалу

Новак Ђоковић пласирао се у друго коло Вимблдона, а после победе над Копривом рекао је да је срећан што се баш у Лондону вратио тенису после операције и да се одлично осећао на терену. Српски тенисер послао је поруку подршке Ендију Марију, који се повукао са Вимблдона због повреде
Ђоковић одушевио навијаче на Вимблдону, па послао поруку великом ривалуGetty © Mike Egerton/PA Images

Ђоковић је у три сета савладао квалификанта Вита Коприву, али што је много важније - повреда колена је прошлост.

"Веома сам задовољан како сам се осећао на терену и што сам уопште дошао, у другачијим условима. Нисам знао како ће бити на терену, тренинзи су сасвим друга ствар. Осећао сам се јако добро, хвала свима што сте дошли", рекао је Новак после тријумфа у првом колу Вимблдона.

Новак каже да се добро осећао на терену и да је покушавао да не размишља о колену, које је оперисао.

"Покушао сам да се фокусирам на игру и да не размишљам о колену. Урадио сам са тимом све што сам могао у последње три недеље да би могао да играм данас. Да је било који турнир у питању, не бих ризиковао", рекао је Новак и изазвао овације лондонске поблике.

Додао је Новак да је срећан што се брзо вратио на терен.

"Није било убеђивања. Хтео бих да се захвалим хирургу, који је урадио добар посао. Имао сам једну операцију у каријери, лакат. Увек сам желео да избегне операције. Повреде дођу и прођу, то је део тениса. Веома сам срећан што нисам био удаљен од тениса на дуже време. Када ништо не дозвољава да радите шта највишђе волите, осећате се лоше", искрен је био најбољи српски тенисер.

Новак је као велики шампион искористио прилику да помене Ендија Марија, који је морао да се повуче са вероватно опроштајног Вимблдона.

"Надам се да ће Енди моћи да заврши каријеру под својим условима. Чуо сам да ће играти дубл. Шаљем му поздраве, као и свима који се муче са повредама", завршио је Ђоковић, који је седам пута у каријери освајао пехар на лондонској трави.

image