Спорт

Савићевић оштро по Тадићу: Да сам на Пиксијевом месту, вратио бих га кући

Председник Фудбалског савеза Црне Горе Дејан Савићевић, изјавио је да је селектор Србије Драган Стојковић Пикси, требало да одстрани Душана Тадића са Европског првенства, након коментара после утакмице са Енглеском
Савићевић оштро по Тадићу: Да сам на Пиксијевом месту, вратио бих га кући© ATA Images

Савићевић је у подкасту "Спотлајт" говорио о ситуацији у којој се налазила селекција Србије након меча са Енглезима на старту Европског првенства.

"Да сам био на месту селектора Србије Драгана Стојковића Пиксија вратио бих кући капитена репрезентације Душана Тадића после изјава по завршетку меча са Енглеском на Европском првенству", изјавио је председник Фудбалског савеза Црне Горе и легендарни фудбалер.

Тадић није био стартер на мечу првог кола групе Ц на ЕП против Енглеске (0:1), а у игру је ушао у 61. минуту.

Капитен је после меча изјавио да је требало да почне ову утакмицу, пошто сматра да је најбољи играч у селекцији Србије.

Тадић се касније извинио селектору и саиграчима због ове изјаве. Србија је завршила такмичење на ЕП на последњем месту на табели групе Ц са само два бода.

"Не знам зашто се Тадић љутио ако је Пикси рекао да ће да га стави другу утакмицу да почне, да је потребан свеж. Да у 36. години да изјаву где каже да је најбољи и да је најспремнији... Ја сам завршио каријеру са 35 година и знам какав сам био када сам завршавао каријеру и никад то не бих изјавио. Са 25 година да, са 35 година бих ћутао и био бих срећан да будем у кругу репрезентације", рекао је Савићевић.

"Пикси је погрешио што му се није захвалио пред ово ЕП. Оборио је све те рекорде које је јурио и требало је да обори. Мислим да је требало да му се захвали, а после већ кад га је повео и рекао му да ће играти другу утакмицу од почетка, да то изјави ја бих га лагано вратио кући у Београд. То би му био мој одговор", додао је Савићевић.

Он је потом открио шта је рекао Стојковићу после меча две селекције у Подгорици у квалификацијама за ЕП.

"Ја сам Пиксију говорио после наше утакмице у Подгорици да размисли да му се захвали и да нађе друго решење. Тадић је био најслабији на терену. Да није ушао Влаховић и да ми нисмо имали пех да ли је био фаул или није био фаул, Црна Гора не би изгубила ту утакмицу", истакао је председник Фудбалског савеза Црне Горе.

image