Спорт

Леброн ће и званично играти са сином, потписао невероватан уговор за 40-годишњака

Амерички кошаркаш Леброн Џејмс, потписао је нови, двогодишњи уговор са екипом Лос Анђелес лејкерса
Леброн ће и званично играти са сином, потписао невероватан уговор за 40-годишњакаGetty © Ronald Martinez /

"Краљ" ће тако и званично заиграти са својим сином и тако постати први кошаркаш у историји НБА лиге којем је то пошло за руком.

Лејкерси су на овогодишњем драфту, као 55. пика у другој рунди, изабрали Бронија Џејмса.

Претходно је Леброн одбио да искористи клаузулу у претходном уговору са Лејкерсима, према којој би аутоматски продужио уговор на још једну сезону.

Према писању америчких медија, Џејмс је желео да буде слободан агент, у случају да је неки други тим изабрао његовог сина, али и у случају да треба да прихвати мању суму, како би се новац дао неком потенцијалном појачању.

Било како било, Леброн је потписао двогодишњи уговор, "тежак" 104 милиона долара.

Како је у питању максимална цифра за тај тип уговора, јасно је да су Лејкерси одустали или опростили се од звучних играча на тржишту.

Према информацијама које доноси добро обавештени новинар "И-Ес-Пи-Ена" Адријан Војнаровски, Леброн ће у новом уговору имати две клаузуле.

Једна се тиче опције аутоматског продужетка, а одлуку може донети кошаркаш. Друга се тиче "трејда", односно размене играча, а клаузула каже да Леброн Џејмс неће моћи да буде део било каквих размена.

Два дана пре оца, Брони Џејмс је потписао вишегодишњи почетнички уговор са "језерашима", у чијем саставу ће бити од самог старта каријере.

image