Спорт

Безболан пораз Хрвата, Нови Зеланд корак ближе полуфиналу квалификационог турнира

Кошаркаши Новог Зеланда победили су Хрватску резултатом 90:86 у мечу другог кола групе Ц1 квалификација за Олимпијске игре

Новозеланђани су сачували шансе да се домогну полуфинала турнира у Атини, у које се, упркос данашњем поразу, Хрватска већ пласирала.

Пред почетак последње деонице Хрватска је имала пет поена предности (79:74), али је Нови Зеланд успео да направи велики преокрет у финишу и стигне до победе која га оставља у трци за пласман у полуфинале.

Кори Вебстер је са 21 поеном предводио Нови Зеланд до победе, Шеа Или је дао 18, Ајзеја Мориохуху-Леафа 14, Томас Џејмс Воданович 11, а Јаник Вецел 10.

Код Хрватске је најефикаснији био Ивица Зубац са 29 поена и 14 скокова, Дарио Шарић је дао 19, Марио Хезоња 16, Дарио Дрежњак 10, а Џејлин Смит девет поена уз пет асистенција.

Хрватска је јуче савладала Словенију (108:92) па је због кош количника +12 већ обезбедила пласман у полуфинале, али остаје да се се види са ког места.

Уколико Нови Зеланд победи Словенију, Хрватска ће бити друга, а Хрватска ће остати прва ако Словенија победи Нови Зеланд са мање од 29 поена разлике.

Уколико Словенија декласира Нови Зеланд са више од 29 разлике освојиће прво место.

image