Спорт

Узбудљив почетак Братског купа - пенали на дуелу Динама и Партизана

Фудбалери Партизана победили су Динамо на старту Братског купа у Москви
Узбудљив почетак Братског купа - пенали на дуелу Динама и Партизана© RT Balkan

Почео је Братски куп у Москви, сјајном утакмицом између Динама и Партизана.

Дуго се чекало на гол на "ВТБ Арени" у Москви, а када је пао први, уследио је спектакл.

Динамо је повео у 76. минуту, гол је постигао Иван Лепскиј. Резервиста се најбоље снашао у гужви после корнера и са 12 метара закуцао лопту под пречку.

Десет минута касније, чинило се да Динамо ставља тачку, пошто је мрежу затресао Вјачеслав Грулев.

Међутим, Партизан је до краја успео да изједначи.

Прво је у 88. минуту Немања Николић искористио асистенцију Ксандера Северине и рутински послао лопту у мрежу ударцем са седам метара, да би у 90+1. минуту Александар Шћекић искористио катастрофалну грешку голмана домаћих и са три метра послао лопту у празну мрежу.

Шћекић је, затим, минут пре краја утакмице феноменалном интервенцијом спасио Партизан пораза, пошто је лопту избацио са гол линије у ситуацији кад је голман Александар Јовановић већ био савладан.

Уследили су пенали, у којима је бриљирао голман Партизана који је зауставио два једанаестерца играчима Динама, Дмитрију Скопинцеву и Данилу Фомину, док су за Београђане са беле тачке стрелци били Бибарс Натхо, Марко Живковић, Немања Николић и Ђорђе Јовановић.

Партизан други меч на Братском купу игра 7. јула против московског ЦСКА, док сутра играју ОФК Београд и ЦСКА, а у суботу Динамо и ОФК Београд.

image