Федереру не смета да му Новак узме још један рекорд: Само нек настави да их руши

Швајцарац у много лепшем тону говори о великом ривалу после повлачења из професионалног тениса

Роџер Федерер и даље интензивно прати тенис, упркос томе што је у пензији већ неко време, а како каже, волео би да његови некадашњи противници наставе да померају границе.

Федерер је говорио о Новаку Ђоковићу, који има седам титула на Вимблдону, а уколико би тријумфовао у Лондону, изједначио би се са Швајцарцем који је на челу листе рекордера.

"Нека Новак само настави да руши рекорде", почео је Федерер.

"Надам се да ће Енди (Мари) моћи да игра колико му кук дозвољава, јер још има жељу. Рафа (Надал) зна да је био у тешкој ситуацији и верује да може и даље да побеђује колико је могуће."

Роџер је тренутно заокупиран снимањем документарног филма, чија је тема његов одлазак у пензију.

"Вероватно најважније је да ми тај филм нисмо снимали за публику него за нас. За моју децу, за мој тим, за моје пријатеље да могу да га једног дана погледају. Нисам желео камере стално око мене, поготово не код куће јер желим да сачувам децу од свега тога. Увек сам био отворен према медијима, осим када сам код куће. Приватно је приватно."

Открио је и када је схватио да је дефинитивно крај.

"Тог лета сам већ схватио да моје колено неће бити боље и почео сам да размишљам где да се повучем. Решио сам да то буде на Лејвер купу у Лондону, баш тада ме је позвао Рафа и одлучили смо да играмо заједно дубл. Тада сам решио да се то снима, јер сам знао да ће бити опуштено", закључио је Федерер.

Ђоковић иначе наставља поход на теренима Ол Ингланд клуба дуелом против анонимног Британца Џејкоба Фернлија.