Преминуо бивши фудбалер Звезде - 20 година пролазио кроз агонију због тешке саобраћајке

Некадашњи црногорски фудбалер Зоран Воротовић преминуо је у 67. години, преносе у четвртак црногорски медији

Воротовић је каријеру почео у Сутјесци, а играо је на позицији левог бека. Са клубом из Никшића био је омладински шампион Југославије 1975. године. Он је потом од 1977. до 1986. године играо за подгоричку Будућност. У сезони 1986/87 наступао је за Црвену звезду, а затим је играо за турски Саријер и суботички Спартак.

Он је од 2001. био инвалид када је доживео саобраћајну несрећу. Због те несреће је преко 20 година живео у великим боловима, о чему је причао у интервјуу за "Слободну Далмацију" 2022. године.

"Нисам нешто био ни попио, кажу да сам био та два и по сата и при свести док су ме ватрогасци извлачили, али сам сво то време осећао ужасну бол. С том боли живим и данас, она не престаје. То је лудачка бол коју ни лековима не могу да смирим, а попио сам од те несреће много опиоидних аналгетика, који делује на централни нервни систем попут морфијума. Од те несреће сам стопостотни инвалид јер су ми покидани мишићи леве руке, заправо целог брахијалног плексуса, а рука је сломљена на неколико места, као и лева нога. Цела лева страна, осим доњег дела леве ноге, потпуно је непокретна, а болови су несносни, тако да сам 23 сата у кревету, а један сат у колицима", открио је Воротовић.

Он је рекао и да му је мало ко помогао после несреће коју је доживео. Црвена звезда му је редовно уплаћивала малу помоћ, лично му је помогао Дејан Савићевић неколико пута, али ништа више од тога.

"Ни од подгоричке Будућности, где сам играо пуних десет година, ни од Фудбалског савеза Црне Горе никада нисам добио ни један евро. Нити тренутне помоћи, а камоли да су ми дали неки стални приход, а мислим да сам заслужио да добијем националну пензију и због својих спортских резултата и тешког здравственог стања. Ту пензију су добили многи други, мање познати спортисти који су, хвала Богу, здрави људи. Дејан Савићевић, председник нашег Савеза, фудбалски је геније, али мислим да је могао за мене да уради пуно више. Зашто није, не знам, а и не питам га! У два наврата када сам га видео, дао ми је по 1.000 евра и на томе му хвала, али од Савеза који он води нисам добио ништа. Црвена звезда, у којој сам играо годину дана, месечно ми уплаћује 26 евра", нагласио је тада Воротовић.

Црногорски медији подсећају да је Воротовић одиграо 246 утакмица и постигао је 15 голова у Првој лиги Југославије.