Спорт

Ђоковић после три сата до трећег кола - мучио се са 277. играчем света

Новак Ђоковић је остварио и другу победу на Вимблдону ове седмице и то након што је имао више проблема него што се очекивало
Ђоковић после три сата до трећег кола - мучио се са 277. играчем светаGetty © Mike Egerton - PA Images / Contributor

Новак Ђоковић је у трећем колу Вимблдона после доста проблема, иако није тако деловало. Седмоструки шампион Вимблдона је славио против Џејкоба Фернлија 3:1, по сетовима 6:3, 6:4, 5:7, 7:5 и након три сата се пласира у теће коло турнира.

Освајач 24 гренд слема је одлично почео меч и први сет освојио за само тридесетак минута на терену, док је слично било и у другом сету. По један брејк у та два сета била су му довољна за рутинских 2:0, а када је направио брејк у трећем сету, деловало је да ће се меч брзо завршити.

Могао је Ноле да стигне до рутинске победе за нешто мало више од сат и по, али је на крају тај меч трајао готово двоструко дуже. Фернли је заиграо доста храбрије, сјајно је погађао сервисе и снажне форхенде, док је Ђоковићева играла била на нижем нивоу.

Није се Ђоковић баш најбоље осећао, правио је далеко више грешака, па је било проблема и у четвртом сету. На моменте је изгледало да би меч могао да оде и у пети сет, али је у финишу Новак додао "гас" таман колико је било потребно да стигне до пресудног брејка.

Он ће у трећем колу у суботу играти против Алексеја Попирина, који је са 3:2 савладао Томаса Мартина Ечеверија.

  • 4. јул 2024 • 17:37

    17:37

    Коначно победа - Ђоковић слави 3:1

    Победа Новака Ђоковића 6:3, 6:4, 5:7, 7:5, за пласман у треће коло Вимблдона где ће играти против Ечеверија или Попирина.

    Одлична прва два сета, без много мука и без много дугих размена, претворили су се у проблеме право ниоткуда. Изгубио је Новак трећи сет упркос брејку предности који је имао, мучио се и у четвртом, али је успео да уради довољно да оконча сусрет после три сата игре.

  • 17:29

    Игра се на разлику - 5:5

    Било је 5:4 за Фернлија и врло незгодно, јер је на сервис Ђоковића било 15:30. Ипак, ас ударац, па још два одлична сервиса и Новак је успео да стигне до изједначења.

  • 17:16

    И даље без брејкова - 3:4

    Новак сада уопште не успева да стигне до брејк лопти на сервис Фернлија. Британац игра на далеко вишем нивоу него што његов пласман на АТП листи говори.

  • 17:07

    Брзински гемови сервера - 2:3

    Новак је одиграо савршен гем и освојио четири брза поена, а није се ни Фернли после тога мучио, па и даље нема брејкова у четвртом сету.

  • 17:02

    Поново Фернли води 2:1

    У сетовима је 2:1 за Ђоковића, а у трећем сету у низу у прва три гема нема брејкова, а Британац успешно осваја своја два. Новак и даље не успева да подигне ниво игре, сада му смета и ветар...

  • 16:46

    Трећи сет, Фернли 5:7

    Невероватно лош завршетак трећег сета. Ђоковић је водио 3:2 и сервирао и од тада се његова игра не може позитивно описати. Имао је и 30:0 у овом последњем гему и био је близу да га одведе у тај-брејк, али је Фернли освојио четири поена у низу и одвео меч у четврти сет.

  • 16:33

    Жалиће Новак за овим - 4:5

    Фернли чува предност и сада ће Новак сервирати за останак у трећем сету и то након што је пропустио две узастопне брејк лопте. Имао је Србин ситуацију да дође на један сервис гем од победе, али као што је то с њим често случај - мораће тежим путем.

  • 16:25

    Фернли спасио брејк лопту - 3:4

    Штета за Новака, имао је брејк лопту и то је била прва на овом мечу коју није искористио. Фернли се спасио са два ас ударца у низу.

  • 16:19

    Невероватно - Фернли прави брејк, 3:3

    Први пут на турниру ове године Ђоковић губи гем на свој сервис и Британац изненада стиже до 3:3. Неколико млитавих грешака из бекхенда су коштале Новака. Штета, све је ишло и ка брзом тријумфу у трећем сету.

  • 16:12

    Урлик Ђоковића уз брејк - 3:2!

    Сваку грешку ривала користи Новак на овом мечу - три брејк лопте и три брејка Србина! Прво је одсервирао савршен гем за 2:2, а онда стигао до брејка који га приближава победи.

    И то је умео да прослави гласним урликом, без обзира што му је ривал 277. играч света.

image