Ђоковић после три сата до трећег кола - мучио се са 277. играчем света

Новак Ђоковић је остварио и другу победу на Вимблдону ове седмице и то након што је имао више проблема него што се очекивало

Новак Ђоковић је у трећем колу Вимблдона после доста проблема, иако није тако деловало. Седмоструки шампион Вимблдона је славио против Џејкоба Фернлија 3:1, по сетовима 6:3, 6:4, 5:7, 7:5 и након три сата се пласира у теће коло турнира.

Освајач 24 гренд слема је одлично почео меч и први сет освојио за само тридесетак минута на терену, док је слично било и у другом сету. По један брејк у та два сета била су му довољна за рутинских 2:0, а када је направио брејк у трећем сету, деловало је да ће се меч брзо завршити.

Могао је Ноле да стигне до рутинске победе за нешто мало више од сат и по, али је на крају тај меч трајао готово двоструко дуже. Фернли је заиграо доста храбрије, сјајно је погађао сервисе и снажне форхенде, док је Ђоковићева играла била на нижем нивоу.

Није се Ђоковић баш најбоље осећао, правио је далеко више грешака, па је било проблема и у четвртом сету. На моменте је изгледало да би меч могао да оде и у пети сет, али је у финишу Новак додао "гас" таман колико је било потребно да стигне до пресудног брејка.

Он ће у трећем колу у суботу играти против Алексеја Попирина, који је са 3:2 савладао Томаса Мартина Ечеверија.

4. јул 2024 • 17:37

Коначно победа - Ђоковић слави 3:1

Победа Новака Ђоковића 6:3, 6:4, 5:7, 7:5, за пласман у треће коло Вимблдона где ће играти против Ечеверија или Попирина.

Одлична прва два сета, без много мука и без много дугих размена, претворили су се у проблеме право ниоткуда. Изгубио је Новак трећи сет упркос брејку предности који је имао, мучио се и у четвртом, али је успео да уради довољно да оконча сусрет после три сата игре.

Игра се на разлику - 5:5

Било је 5:4 за Фернлија и врло незгодно, јер је на сервис Ђоковића било 15:30. Ипак, ас ударац, па још два одлична сервиса и Новак је успео да стигне до изједначења.

И даље без брејкова - 3:4

Новак сада уопште не успева да стигне до брејк лопти на сервис Фернлија. Британац игра на далеко вишем нивоу него што његов пласман на АТП листи говори.

Брзински гемови сервера - 2:3

Новак је одиграо савршен гем и освојио четири брза поена, а није се ни Фернли после тога мучио, па и даље нема брејкова у четвртом сету.

Поново Фернли води 2:1

У сетовима је 2:1 за Ђоковића, а у трећем сету у низу у прва три гема нема брејкова, а Британац успешно осваја своја два. Новак и даље не успева да подигне ниво игре, сада му смета и ветар...

Трећи сет, Фернли 5:7

Невероватно лош завршетак трећег сета. Ђоковић је водио 3:2 и сервирао и од тада се његова игра не може позитивно описати. Имао је и 30:0 у овом последњем гему и био је близу да га одведе у тај-брејк, али је Фернли освојио четири поена у низу и одвео меч у четврти сет.

Жалиће Новак за овим - 4:5

Фернли чува предност и сада ће Новак сервирати за останак у трећем сету и то након што је пропустио две узастопне брејк лопте. Имао је Србин ситуацију да дође на један сервис гем од победе, али као што је то с њим често случај - мораће тежим путем.

Фернли спасио брејк лопту - 3:4

Штета за Новака, имао је брејк лопту и то је била прва на овом мечу коју није искористио. Фернли се спасио са два ас ударца у низу.

Невероватно - Фернли прави брејк, 3:3

Први пут на турниру ове године Ђоковић губи гем на свој сервис и Британац изненада стиже до 3:3. Неколико млитавих грешака из бекхенда су коштале Новака. Штета, све је ишло и ка брзом тријумфу у трећем сету.

Урлик Ђоковића уз брејк - 3:2!

Сваку грешку ривала користи Новак на овом мечу - три брејк лопте и три брејка Србина! Прво је одсервирао савршен гем за 2:2, а онда стигао до брејка који га приближава победи.

И то је умео да прослави гласним урликом, без обзира што му је ривал 277. играч света.

Идентично као у другом сету - 1:2

Поново у прва три гема, Фирнли сигурно осваја своја два сервис гема, а Ђоковић свој један. Овај последњи, Фирнли је решио "с нулом" јер је у сва четири поена феноменално сервирао и забележио и два ударца.

Сада су њих двојица на 6:6 у ас ударцима.

Други сет, Ђоковић 6:4!

Исто као и у првом сету, Новак Ђоковић и други осваја ас ударцем! Овог пута је ипак било више проблема, морао је и једну брејк лопту да спасава, Фернли је био нешто незгоднији ривал него у првих пола сата. Ипак, све је ово и даље јако добро, без превише мучења и компликација, Ноле је на сет од пласмана у треће коло.

И даље предност за Новака - 5:4

Стигао је Ноле до још једног сигурног гема на свој сервис, а онда и до 40:40 на сервис ривала. Био је на два поена од освајања другог сета, али Фернли је одлично сервирао у кључним тренуцима и продужио себи наде.

Сјајно - Ђоковић стиже до брејка, 4:3

Баш као и у првом сету, Новак у четвртом сервис гему ривала стиже до брејка. После врло сигурног изједначења на 3:3, подигао је ниво у седмом гему и успео да направи други брејк у мечу. Лепо је мењао ритам и терао Фернлија на тешке ударце.

Новак спасио брејк лопту - 2:3

При резултату 2:1 за Фернлија, Ђоковић је први пут на овом турниру морао да се суочава са брејк лоптом, али ју је спасио ас ударцем. Успео је да освоји маратонски гем, али потом Фернли брзински осваја свој гем. Јако добро игра на свој сервис, овај пут без изгубљеног поена.

Фернли се држи - 1:2

У другом сету у прва три гема је виђено што и током већине првог сета - стабилни гемови за сервере. Фернли је већ два пута уз помоћ квалитетних сервиса чувао своје гемове.

Први сет, Ђоковић 6:3!

Одличан први сет Новака Ђоковића. Један брејк је био довољан, играло се јако брзо углавном, са доста кратких размена, па је Новак за само 31 минут стигао до вођства. Завршио је сет форхенд винером уз минимално утрошене енергије.

Баш оно што желимо да видимо од Новака када се враћа из повреде.

Ево га брејк - 5:3!

Стиже Новак до предности и сада ће сервирати за први сет. Одлично је форсирао Фернлијев форхенд који је у неколико наврата доносио грешке Британца.

Држи Новак предност - 4:3

Само 24 минута игре, а већ смо видели седам гемова. У Фернлијевим сервис гемовима, Ђоковић доста више греши па не успева да стигне до брејк лопти, док у својим гемовима Новак успева да сигурним сервисима и одмереним дроп-шотовима чува предност.

И даље све исто - 3:2

Полако се диже игра Ђоковића, који одлично сервира и освојио је свих 10 поена на први сервис. Овај гем је завршио сјајним дроп-шотом, па је поново стигао до предности.

Фернли за сада добар у својим сервис гемовима, не дозвољава много шанси Новаку да се "размаше".

Све како треба - 2:1

Фернли је био добар у свом првом сервис гему на Централном терену, а Новак је узвратио гемом "с нулом". Један прелеп слајс винер из форхенда, па онда ас ударац и то је 2:1 за Ђоковића.

Добар почетак - 1:0 Ђоковић

Новак је лепо започео меч, неколико добрих разумена и винера и старт сусрета какав се од њега и очекује.

Почео је меч

Новак је први на сервису.

Стефан се загрева са Новаком

Овако су изгледале последње припреме Новака Ђоковића са својим наследником уочи меча другог кола: