Спорт

Бодирога још четири године остаје председник Евролиге

Генерална скупштина акционара Евролиге потврдила је на састанку у Барселони нове мандате председнику такмичења Дејану Бодироги и извршном директору Паулиусу Мотиејунасу и потврдила календар такмичења за предстојећу сезону
Бодирога још четири године остаје председник ЕвролигеGetty © Francesco Richieri / Contributor

Бодирога и Мотејунас су нове четворогодишње мандате на челу Евролиге добили још 13. марта, а данас су им мандати само потврђени од чланова Генералне скупштине такмичења.

На састанку су усвојени правилници такмичења за сезону 2024/25, као и листе учесника за Евролиге и Еврокупа. Такође, одобрен је календар такмичења за наредну сезону. Еврокуп ће стартовати 24. септембра, а Евролига 3. октобра. Финална серија Еврокупа почеће 8. априла, док ће плеј-оф Евролиге почети 15. априла.

Фајнал фор Евролиге ће бити игран од 23. до 25. маја, а организатор ће накнадно бити одређен између Барселоне, Дубаија и Београда.

Скупштина је одобрила финансијски извештај за сезону 2023/24. Поред тога, усвојена су нова правила о финансијској стабилности и фер-плеју која ће допринети одрживости и транспарентности такмичења.

Директор за суђење, Даниел Херезуело, поднео је извештај о сезони 2023/24, који је укључивао предложена побољшања у регрутацији, едукацији, надзору и технолошким протоколима за судије.

image