Спорт

Месијева "паненка" умало кобна по Аргентинце, али се још једном појавио "Дибу"

Месијева "паненка" умало кобна по Аргентинце, али се још једном појавио "Дибу"Getty © Buda Mendes

Фудбалери Аргентине наставили су пут ка одбрани титуле на Копа Америци и пласирали се у полуфинале, пошто су после бољег извођења једанаестераца елиминисали Еквадор – 1:1 (4:2).

Иако су актуелни светски шампиони у Хјустону имали предност поготком Лисандра Мартинеза у првом полувремену, мало је недостајало да заврше такмичење већ на старту нокаут фазе.

Прво је Енер Валенсија у 62. минуту промашио пенал, тачније, погодио је стативу, али је Еквадор ипак изједначио у самом финишу сусрета.

Кевин Родригез се добро снашао после центаршута са левог бока и, испоставиће се, одвео меч у пенал серију.

На континенталном шампионату Јужне, а сада и Северне Америке, након нерешеног исхода нема продужетака (осим у финалу), већ се одмах приступа једанаестерцима.

Први је лопту узео Лионел Меси, покушао је "паненком" да превари противничког голмана, у томе је успео, али је погодио пречку и "гаучоси" су се нашли у незавидној позицији.

"Нема везе, победићемо", рекао је Родриго де Пол Месију док је прилазио осталим играчима.

И то се и десило јер се по ко зна који пут појавио Емилијано Мартинез, голман који је спасавао репрезентацију на сваком великом такмичењу. Одбранио је прво шут Анхела Мене, а онда и Алана Минде, чиме је трасирао пут својој екипи до полуфинала.

Популарни "Дибу" је тако зауставио девети пенал у дресу Аргентине и показао да је најбољи голман на свету када је тај сегмент у питању. Сусрео се са 24 ударца, примио је само 12 голова, док су противници у три наврата сами промашивали.

Потом су прецизни били Хулијан Алварез, Алексис Макалистер, Гонзало Монтијел и Николас Отаменди, који су погурали Аргентину међу четири најбоље селекције.

"Знали смо да ће бити веома тешко. Они имају одличне играче, а и терени не дозвољавају бржу игру", почео је Меси и потом прокоментарисао Хероја.

"Дибу је увек предност за нас. Велики је и веома брз. Има много самопоуздања када дођу пенал серије."

Екипа Лионела Скалонија има још два корака до новог трофеја, а противник у полуфиналу биће јој бољи из меча Венецуеле и Канаде.

image