Спорт

И италијански гиганти стали у ред за Павловића

Челници седмоструког првака Европе Милана заинтересовани су за куповину фудбалског репрезентативца Србије Страхиње Павловића
И италијански гиганти стали у ред за ПавловићаGetty © Clive Mason

Информацију је објавио реномирани италијански спортски дневник "Газета дело Спорт".

Вест стиже само дан пошто су медији у Енглеској објавили да су челници премијерлигаша Брентфорда заинтересовани за 23-годишњег играча.

"Српски централни дефанзивац из Салцбурга дао би солидност и сигурност одбрани", наводи се у тексту "Газете" и истиче да би Павловић могао да поправи одбрану Милана која је у прошлој сезони у свим такмичењима примила чак 69 голова.

Додаје се да је Страхиња раније био близу преласка у Лацио, али да је посао пропао јер тада није прошао лекарске прегледе.

Такође, осим Милана, и Наполи, односно нови тренер клуба Антонио Конте, такође је заинтересован да ангажује Србина.

"Павловић је физички јак (88 килограма, 194 центиметра висине), левоног, млад (рођен 2001), али већ са поприличним међународним искуством (стартер за Србију и има 12 наступа у Лиги шампиона у последње две сезоне)."

"Павловић интригира 'росонере' и због оног што може дати у садашњости и у потенцијалној будућности", истиче се у тексту "Газете" и додаје да је цена између 20 и 25 милиона евра.

У истом тексту додаје се да су у Милану заинтересовани и за нападача мадридског Атлетика Алвара Морату (31), који има искуство играња из Серије А јер је био члан Јувентуса.

Откупна клаузула репрезентативца Шпаније износи 13 милиона евра, што је прихватљива сума за челнике Милана, наводи лист.

image