ФСС: Одлука о повећању броја "бонус" играча у интересу целокупног српског фудбала

Фудбалски савез Србије саопштио је да је одлука о повећању броја "бонус" играча за предстојећу сезону резултат темељне анализе и консултација са стручњацима и представницима клубова, као и да је у интересу целокупног српског фудбала

ФСС је у суботу донео одлуку да од следеће сезоне сви клубови морају да имају најмање два српска играча млађа од 22 године у стартној постави.

"О предлогу за промену правила и повећање броја 'бонус' играча за предстојећу сезону дискутовало се у Заједници Суперлиге и Прве лиге Србије. Одлука коју су подржали сви клубови осим Партизана, и која је прослеђена на усвајање Извршном одбору ФСС, резултат је темељне анализе и консултација са стручњацима и представницима клубова, а чврсто верујемо да ће донети максималну корист развоју српског фудбала", наводе из ФСС.

"Пружање шансе што већем броју младих играча да се докажу на терену и стекну драгоцено искуство играња у сениорској конкуренцији у складу је са нашом стратегијом подршке талентима и унапређењу квалитета домаћег такмичења, као и јачању конкуренције за места у А репрезентацији Србије", саопштено је из ФСС.

Фудбалски клуб Партизан огласио се у суботу саопштењем на најаву да ће у наредној сезони сви клубови морати да имају у стартним поставама два играча млађа од 1. јануара 2002. године. Црно-бели тврде да је предлог о повећању броја "бонус" играча упућен прекасно.

"Чуди нас исхитрена реакција ФК Партизан, јер одлука о повећању броја 'бонус' играча, поред тога што је у интересу целокупног српског фудбала, пре свега иде у прилог клубовима који ће имати прилику да развијају сопствене играче и стварају снажне темеље за будућност.

ФСС ће увек подржати предлоге и одлуке који имају за циљ јачање и даљи развој фудбала у нашој земљи", закључује се у саопштењу.