Спорт

Селектор Швајцарске теши трагичара Аканђија: То је само фудбалска утакмица

Мурат Јакин је поносан на своје играче, упркос елиминацији Швајцарске у четвртфиналу Европског првенства, а трагичару Мануелу Аканђију се захваљује и има само једну поруку: То је само фудбалска утакмица
Селектор Швајцарске теши трагичара Аканђија: То је само фудбалска утакмицаGetty © David Inderlied

Швајцарска је у Немачкој одиграла одличан турнир, али је елиминисана у четвртфиналу - Енглези су прошли даље после бољег извођења пенала.

"Дубока туга, дубока празнина... Боли када уложите толико труда, када видите шансе које смо имали. Тужан сам због момака, али и због нације, што смо, после таквог наступа, морали да напустимо турнир", рекао је слектор Швајцарске Мурат Јакин.

Трагичар селекције из земље чоколаде и сатова био је фудбалер Манчестер ситија Мануел Аканђи, коме је голман Пикфорд одбранио пенал.

"Дајете одговорност својим играчима и не можете после да се љутите на њих. Нарочито ако су одиграли изванредан турнир, посебно Ману. Рекао сам му 'Хвала' за његов наступ, како је водио тим. Заиста је био на врхунском нивоу", рекао је Јакин.

Јакин је поновио да је поносан на своје играче и да је Аканђијев промашен пенал само детаљ у односу на укупан учинак.

"Лепа ствар је - то је само фудбалска утакмица. Фудбал нам пружа толико лепог у животу. Али, овакви моменти су део посла", завршио је селектор Јакин.

image