Спорт

Марко Николић пред дуел са "својим" црно-белима: Партизан може до највећих европских такмичења

Тренер фудбалера ЦСКА из Москве Марко Николић изјавио је да Партизан може наредне сезоне да избори пласман у групну фазу европских такмичења
Марко Николић пред дуел са "својим" црно-белима: Партизан може до највећих европских такмичењаGetty © Giuseppe Maffia/NurPhoto

Партизан је прошле сезоне освојио друго место у Суперлиги Србије и играће у квалификацијама за Лигу шампиона. Црно-бели ће у другом колу квалификација за елитно такмичење играти против Динама из Кијева.

Партизан се тренутно налази у Москви где ће вечерас од 18.30 часова на Братском купу играти против ЦСКА.

"Велико је интересовање, очекује се пун стадион, чујем да су кренула и два аутобуса са навијачима из Београда, очекује нас право братско дружење. Такође, биће ово сјајна провера и за ЦСКА и за Партизан, јер лиге почињу за две недеље. Мислим да је Братски куп за Партизан идеална проба за оно што га чека у утакмици против Динама из Кијева, јер су Динамо Москва, ЦСКА и Локомотива по стилу игре и свему противници који много више личе на Динамо Кијев него што Динамови противници на припремама личе на Партизан", рекао је Николић за Партизанов подкаст.

Српски тренер је пожелео срећу Партизану у европским квалификацијама.

"Мислим да ће овај летњи период у много чему да определи сезону. У нашем менталитету обично присуствује неки негативни предзнак, да нешто не можемо и да ће бити тешко, али ја имам добар осећај. Мислим да ће једно од два највећа европска такмичења ове јесени бити наше. Надам се, навијам", додао је некадашњи тренер Партизана.

Николић (44) је био тренер Партизана од децембра 2013. до марта 2015. године, као и у сезони 2016/2017 у којој је освојио "дуплу круну" са црно-белима.

"То је био један невероватан низ од преко 30 утакмица без пораза, али мање је битна статистика, а много је важнија енергија и емоција која је била у тој сезони. Живело се за успех и он је морао да дође. Било је успеха где год сам радио у својој каријери, али 2017. је ипак најдража и најлепша сезона у мом животу", истакао је Николић.

image