Сензација - Србија сазнала ривала на Олимпијским играма: Испала Литванија!

Литванци су били фаворити, али је на крају селекција Порторика искористила предност домаћег терена

Кошаркаши Србије сазнали су име последњег противника у групној фази на Олимпијским играма и то сензационалног, пошто је Порторико у финалу квалификационог турнира савладао Литванију.

Порториканци су у узбудљивом сусрету славили 79:68 и тако се пласирали на Олимпијске игре испред кошаркашке силе и селекције која је прошле године стигла до полуфинала Светског првенства.

После уједначеног првог полувремена, Порториканци су у наставку у свом Сан Хуану успели да подигну ниво игре и направе пресудну разлику у трећој четвртини.

Хозе Алварадо је предводио Порторико са 23 поена, а Тремонт Вотерс је додао 18. У тиму Литваније једино је Рокас Јокубаитис био на нивоу са 16 поена, док је Домантас Сабонис завршио меч са тек 10 поена.

Ово значи да ће Србија свој други меч на Олимпијским играма у групи Ц играти против Порторика 31. јула од 17.15. Претходно их очекује меч против САД 28. јула у истом термину, док ће против Јужног Судана играти 3. августа од 21.00.

Сви мечеви групне фазе играју се у Лилу, а у четвртфинале пролазе две најбоље екипе у групи, као и две од три трећепласиране екипе.