Новак послао на спавање оне који немају поштовања: Не можете ми ништа!

Новак Ђоковић презадовољан победом у три сета над Холгером Рунеом, али не и понашањем појединаца на трибинама Вимблдона

Новак се пласирао у четвртфинале Вимблдона, пошто је, брже и лакше него што је било ко очекивао, савладао Холгера Рунеа.

"Веома сам задовољан што се завршило за три сета. Холгер је био далеко од свог најбољег тениса - изгубио је првих 12 поена, па му је било потребно времена да се врати ментално. Са друге стране, ја сам све учинио на прави начин", рекао је Новак након меча. 

Током меча је Новак био на мети појединих навијача, што му се није превише допало.

"Свим навијачима који су испоштовали и остали овде, велико хвала. А онима који су изабрали да не поштују игру и играче, желим лаку ноћ", рекао је Новак, махнуо им и добио огроман аплауз остатак публике.

На опаску човека који га је интервјуисао, да се "нада да је то само било навијање за Рунеа а не непоштовање", Новак је реаговао.

"Не, не прихватам то... На туру сам више од 20 година, знам све трикове. Фокусирам се на све оне који воле тенис, који цене играче и поштују их. Играо сам у много горој атмосфери од ове - верујте ми, не можете допрети до мене".

Ђоковић игра све боље како време одмиче, а уверен је да ће бити још бољи у свом 15. четвртфиналу на Вимблдону, које игра против Алекса де Минора.

"Осећам се сјајно, идем дан по дан. Увек има нешто на чему може да се ради. Анализираћу са својим тимом све. Играли смо више пута, мислим да је први пут ове сезоне на трави. Један је од најбрржих на туру, ако не и најбржи. А ја уживам да трчим са својих 37 година", рекао је Новак уз осмех.