Спорт

Хрватска у трансу - Дона у полуфиналу Вимблдона, ово се чекало 27 година

Дона Векић је прва полуфиналисткиња Вимблдона, пошто је у уторак савладала сензацију турнира, квалификанткињу Лулу Сун са Новог Зеланда - 2:1, по сетовима 5:7, 6:4, 6:1
Хрватска у трансу - Дона у полуфиналу Вимблдона, ово се чекало 27 годинаGetty © Mike Hewitt / Staff

Сун, Новозеланђанка која је одрасла у Швајцарској, а чији је отац Хрват, није успела да направи још једно изненађење и савлада Хрватицу.

Векићева је успела да направи преокрет против 123. тенисерке света и тако постане прва Хрватица у полуфиналу неког гренд слема још од Иве Мајоли.

Легендарна Загрепчанка је 1997. године стигла чак и до трофеја на Ролан Гаросу, што је до данас једина гренд слем титула за Хрватску у женском синглу.

Како је Мајоли најбољи резултат на Вимблдону било четвртфинале, Векићева је успела то сада да надмаши и покушаће да у четвртак стигне до великог финала.

За то ће морати да оствари и шесту победу на Вимблдону ове године, а играће против боље из дуела Јасмин Паолини и Еме Наваро.

У среду су на програму преостала четвртфинала у којима ће играти Јелена Остапенко - Барбора Крејчикова и Елена Рибакина - Елина Свитолина.

image