Спорт

Медведев у спектаклу срушио најбољег на свету - крај за Синера, Рус је у полуфиналу Вимблдона

Најбољи тенисер света неће имати прилику да се бори за други гренд слем у каријери - Данил Медведев савладао је светског "броја један" у четвртфиналу Вимблдона
Медведев у спектаклу срушио најбољег на свету - крај за Синера, Рус је у полуфиналу ВимблдонаGetty © Francois Nel / Staff

Руски тенисер савладао је Синера 3:2 после више од четири сата игре, а спектакуларан меч је по сетовима завршен резултатом 6:7, 6:4, 7:6, 2:6, 6:3!

Одлично су обојица играли од почетка меча, али је Синер успео да надомести заостатак у тај-брејку и стигне до вођства од 1:0.

У наставку је Рус подигао ниво игре, док се Синер мучио са енергијом и није се добро осећао. Излазио је и доктор да му измери крвни притисак, а Медведев је то искористио да стигне до преокрета и 2:1 у сетовима.

Када се Синер вратио енергетски, заиграо је на свом уобичајеном нивоу и успео да четврти сет реши убедљиво у своју корист, са два брејка предности. Ипак, није то поколебало некада најбољег тенисера света.

Медведев је направио брејк у трећем гему петог сета, успео је да одржи своје сервисе до краја меча и тако елиминише водећег на АТП листи.

То значи да је Медведев постао први полуфиналиста Вимблдона, а до те рунде је стигао и прошле сезоне. Тада га је на путу до финала зауставио Карлос Алкараз, који би поново могао да му буде ривал, уколико Шпанац слави у уторак против Томија Пола.

image