Спорт

Меси одвео Аргентину у ново финале Копа Америке

Златна генерација "гаучоса" има прилику да настави доминацију новим великим трофејом
Меси одвео Аргентину у ново финале Копа Америке© Tanjug/AP Photo/Adam Hunger

Фудбалска репрезентација Аргентине пласирала се у финале Копа Америке, пошто је у Њу Џерсију савладала селекцију Канаде резултатом 2:0 (1:0).

Аргентинци су оправдали улогу фаворита и још једном ће се борити за трофеј на континенталном шампионату.

Пред 80.000 гледалаца актуелни светски првак је други пут на турниру био бољи од Канађана, пошто је идентичним резултатом славио у групној фази.

Екипу Лионела Скалонија у предност је довео Хулијан Алварез већ у 22. минуту. Нападач Манчестер ситија искористио је одлично додавање Родрига де Пола, ослободио се чувара и савладао голмана Максима Крепоа.

Имали су Аргентинци до петнаестоминутне паузе још неколико добрих прилика да дуплирају вођство, али оно што нису у првом, успели су почетком другог полувремена.

Још једном је Де Пол био међу главним актерима, пробио је по левој страни и вратио повратну лопту на ивицу казненог простора до Енца Фернандеза. Везиста Челсија је "гађао" доњи десни угао, лопту је на путу до мреже дотакао Лионел Меси који је избегао офсајд и спровео је у мрежу.

Канађани су тада морали да крену на све или ништа, неколико пута су опасно припретили Танитолуве Олувасеија, али је Емилијано Мартинез остао несавладан.

Аргентинци ће се за други узастопни трофеј на Копа Америци, а 16. у историји, борити са победником другог полуфинала у којем се састају Уругвај и Колумбија.

Меси је тако репрезентацију одвео у осмо велико финале, а до сада има три највећа пехара.

image