Мекинро стао на Новакову страну: "Он је као Дарт Вејдер, могу само да кажем – свака част!"

У "рату" против одређеног дела навијача најбољи тенисер свих времена добио је јаког савезника – легендарног Џона Мекинроа

Новак Ђоковић налази се у центру пажње британске јавности због изјаве коју је дао после победе над Холгером Рунеом у четвртом колу Вимблдона.

Ђоковић је преслишао Данца у три сета, а онда је, говорећи на трави Централног терена, на "спавање послао" непристојне навијаче који су га провоцирали током дуела.

Потом је разговарао и за "Би-Би-Си", а тај интервју је превремено напустио због инсистирања новинара Ришија Першада да говори искључиво о публици.

У студију британске телевизије непрестано се говори само о Новаку, па је позван и чувени "Мек" који је вероватно изненадио све својим ставовима. Упитан да каже шта би поручио Ђоковићу, имао је спреман одговор:

"Могу само да кажем – 'свака част!'", као из топа је рекао Мекинро.

Потом је поновио да Србин годинама не добија поштовање које заслужује.

"Шта је то лоше урадио? Такмичи се јаче и боље него што се ико икада такмичио. Да ли је то можда због места одакле је? Он је као Дарт Вејдер у поређењу са Рафаелом Надалом и Роџером Федерером."

"Нико није могао да се пореди са њим због онога што су донели. А онда се појавио неки момак, Ђоковић и растурио журку. Стога, како би било да га мало поштујемо после свега? Он је момак који је убедљиво претрпео најтежи удар и зато могу да кажем да је он највећи који је икада играо."

Водитељка је контрирала да је јасно да дански навијачи нису навијали против њега и да не може просто да верује да на Централном терену Вимблдона неко може да навија искључиво против некога, али је Американац и на то

"Зар не мислите да је било бар 100 мечева у последњих 10-15 година у којима је Ђоковић наишао на непоштовање само зато што је толико добар?", истакао је Мекинро.

Ђоковић ће у четвртфиналу играти против Алекса де Минора из Аустралије, а тај меч на програму је после 16 часова.