Коме Новак свира виолину после сваке победе на Вимблдону? (ВИДЕО)

Најбољи тенисер свих времена се након сваког тријумфа на овогодишњем Вимблдону окретао ка свом боксу и симулирао свирање виолине на рекету

Много је дешавања око Новака Ђоковића на сваком турниру на којем учествује, а то је посебно изражено ове године на Вимблдону.

Ђоковић је у Лондон стигао само три седмице пошто је оперисао колено десне ноге, успео је да се пласира у четвртфинале, а притом и да "зарати" са непристојним навијачима.

Његова прозивка и "слање на спавање" дугим "лакууууу ноооооћ", засметала је наравно и домаћим медијима, који су покушали да од муве направе слона, али им он то није дозволио и одјурио је са интервјуа за "Би-Би-Си".

Због свега тога је испод радара прошао и један детаљ, а то је нова прослава победа. Новак се након сваког тријумфа окретао ка свом боксу и симулирао свирање виолине на рекету.

"То је било за Тару! Тара моја свира виолину већ неко време, шест месеци и то је био наш договор да ћу тако да прославим победе", открио је Ђоковић.

Упитан да ли има неку прославу од других спортиста која му је занимљива, имао је најбољи свих времена подугачку листу.

"Болт! Роналдо и оно 'сиу', свиђа ми се и Агасијево махање са пољупцем и када се поклони. Гуга на Ролан Гаросу са срцем, Цонга је имао онај занимљиви фудбалски, има интересантних... Белингем, оно једноставно рашири руке, Алкараз је то урадио, то сам и ја урадио на Ролан Гаросу. Интересантно је и забавно да то можемо да узимамо из других спортова, спајамо спортове, брзо мрежама пропутује. Свако има нешто своје, ја сам мењао, зависи од момента и осећања, ево сада имам виолину."

"Штепанек је био први који је то урадио, шалио сам се са њим, имао је ту прославу, чак смо се присећали када сам 2007. године играо на Ју-Ес опену против њега у пет сетова по некој великој врућини. Био је неки луд поен, онда је он то урадио, онда сам ја њему узвратио кроз поен-два, од тада датира."

Познато је колико је Ђоковићу важна породица, посебно у овој фази каријере када му, како сам каже, све теже падају путовања.

"Време које проводим са њима је непроцењиво, поготово на Вимблдону, то није само мени омиљени турнир, већ и мојој супрузи Јелени, Стефану и Тари. Сви воле да буду овде. Јединствено је, одише историјом и традицијом – лепо је."

Посебно је занимљиво видети његовог сина Стефана, који прати тату на сваком кораку, па и на тренинзима.

"Стефан воли да игра на трави, игра и у дворани, тренира са тренером, ту су деца и Боба Брајана и других играча који сваке године играју са њим. Тај осећај да њега видим, да га имам уз себе, као и ћерку, нешто је што је веома посебно и јединствено. Буди додатну мотивацију, а и даје ми мир и спокој. Даје ми неку равнотежу менталну која ми треба. Много је тензије током Гренд слемова. Стално је неки притисак. Стално се негде иде, ради, жури..."

"Професионализам, посвећеност, је нешто што је саставни део моје каријере читав живот. Њихово присуство ме опушта и дозвољава ми да се осећам уравнотежено. Поготово како турнир одмиче. Што су важнији мечеви, то је већи притисак и очекивања. Тако да, њихова подршка и присуство моје деце и жене су незаменљиви. Захвалан сам што сам ту."

Новинари у Лондону су питали и да ли има неко место где воли да борави када није у комплексу Ол Ингланд клуба.

"Имам – вимблдонски "Комон парк", који је огроман и ту налазимо бројне стазице. Причам у множини, јер причам о себи, жени и деци, пошто се заједно шетамо и волимо да се загубимо у шумици и правимо неке кућице на дрвету. Разне ствари радимо и проводимо квалитетно време у природи у овом делу града."

Ђоковић без борбе у полуфиналу, Де Минор се повукао

Светског "броја 2" очекивао дуел против Алекса де Минора у четвртфиналу трећег гренд слема и тај меч заказан је као други дуел дана на Централном терену.

Организатори су најавили да ће програм на Централном терену отворити меч четвртфинала у женској конкуренцији између Казахстанке Елене Рибакине и Украјинке Елине Свитолине. Овај дуел ће почети у 14.30 сати.

То је значило да Србин и Аустралијанац на чувену траву неће изаћи пре 16.00, али до меча уопште није дошло јер се Алекс повукао због повреде.

Он се повредио у последњем поену претходног меча против Артура Фиса и није био спреман за дуел са Новаком.

Ђоковић и Де Минор, који је тренутно девети играч света, одиграли су три међусобна дуела у каријери, а српски тенисер води 2-1 у победама.

Нека у полуфиналу буде још једна прилика да се засвира виолина...