Спорт

Дешан након елиминације: Борили смо се до краја...

Селектор Француске, Дидије Дешан, признаје да је Шпанија заслужено изборила пласман у финале Европског првенства
Дешан након елиминације: Борили смо се до краја...Getty © Tom Weller/picture alliance

Шпанија је изборила финале ЕП, пошто је у полуфиналу савладала Француску резултатом 2:1.

"Шпанци имају фантастичан тим који је напредовао током турнира. Први смо дали гол, али су нам задали много потешкоћа. Маестрално су држали лопту у поседу и били много бољи од нас у тој компоненти игре. Борили смо се до краја", рекао је Дешан, преносе француски медији.

Он је истакао да је Шпанија надиграла Француску.

"Имали смо шансе да постигнемо изједначујући гол, што је било добро. Шпанија је одиграла бољу утакмицу од нас. Нисмо одиграли утакмицу онако како смо замислили, притискали смо до самог краја, али нисмо успели да постигнемо гол", додао је селектор Француске.

Дешан је селектор Француске од 2012. године, а новинаре је занимало да ли ће остати селектор "триколора".

"Нисам овде дошао да коментаришем критике. Ви добро знате шта мој председник мисли. Уосталом, питајте њега, ја сам изгубио полуфинале ЕП. Никада нисам порицао да нисмо били баш ефикасни на овом ЕП, али смо дошли до полуфинала. Свако има своје анализе и угао гледања. Нису сви моји играчи били 100 одсто спремни за овај турнир из различитих разлога", истакао је Дешан, који има уговор са Фудбалским савезом Француске до јуна 2026. године.

Он је на крају открио да је Килијан Мбапе имао проблема са маском.

"Медицински тим је дао дозволу да Мбапе игра полуфинале без маске. Он се много боље осећао без ње. Кривица није његова, имао је пех да поломи нос. Нећу да се правдам, али нисмо у комплетном саставу одрадили припреме", закључио је Дешан.

image