Спорт

Британци хтели Новаку да подметну нетачну изјаву - навијачи их ухватили у лажи

"Скај спортс" је изјави Ђоковића придодао једну реч коју заправо није изговорио, а баш та реч учинила је да његова изјава зазвучи далеко арогантније него што је била
Британци хтели Новаку да подметну нетачну изјаву - навијачи их ухватили у лажиGetty © Mike Egerton - PA Images / Contributor

Новак Ђоковић је пре неколико дана савладао Холгера Рунеа и пласирао се у четвртфинале Вимблдона, након чега је дао изјаву о којој се и даље прича.  Новак се у међувремену пласирао и у полуфинале због предаје Алекса де Минора, али се бура због његове поруке лондонској публици да им жели "лаку нооооооћ" не стишава.

Након што им је на Централном терену рекао "не можете ми ништа", уследио је тенденциозни интервју са новинаром Би-Би-Сија који је Ђоковића наљутио те га је и превремено напустио.

А сада је и британски "Скај спортс" показао своје лице. Наиме, овај медиј је у објави Новакове изјаве погрешно цитирао његове речи и то на такав начин да Ђоковић звучи арогантније и негативније.

"Свим људима који су изабрали да не поштују *великог* играча, у овом случају мене, желим им лаку ноооооћ", написао је "Скај спортс", а спорна је реч "великог".

Ђоковић је у својој изјави заправо рекао само да "не поштују играча", што је на друштвеној мрежи "Икс" и документовано испод објаве британског медија белешком чланова заједнице.

Ово је довело до бројних жустрих реакција навијача на друштвеним мрежама који су критиковали "Скај спортс", а неки су чак истицали и да су "знали шта раде", јер су додавањем једне речи учинили да Ђоковић звучи арогантно.

У међувремену су објаву на друштвеној мрежи "Икс" и обрисали након бројних негативних коментара.

image