Пикси остаје селектор Србије - после неуспеха на Еуру, ФСС донео одлуку

Драган Стојковић Пикси остаће селектор фудбалске репрезентације Србије, упркос неуспеху на Европском првенству у Немачкој

Према информацијама "Танјуга" то је епилог разговора претходних дана и одлуку ће потврдити Извршни одбор ФСС на седници у петак.

Стојковић има уговор до 2026. године, који је потписао пред само Европско првенство, где се Србија није прославила. "Орлови" су постигли само један гол и освојили два бода, завршивши на последњем месту групе Ц, иза Енглеске, Данске и Словеније.

Незванично, Стојковић би у наредне две године могао да има нешто мању плату од 1.400.000 евра, колико се помињало да су примања селектора Србије.

Извршни одбор ФСС би требало да усвоји оставке досадашњег потпредседника Бранислава Недимовића, као и генералног секретара Јована Шурбатовића. Драган Џајић остаје председник ФСС, а место ће сачувати и директор А тима Стеван Стојановић.

Србија ове јесени игра први пут у А дивизији Лиге нација, већ 5. септембра у Београд долази Шпанија, три дана касније следи гостовање Данској, а у групи је и Швајцарска. Извесно, Пикси ће направити "резове" у екипи са главним циљем, да што спремније дочека почетак квалификација за Мундијал 2026. године.

Стојковић је предводио "орлове" и на Светском првенству 2022. године, а Србија ни тамо није успела да упише нити једну победу, завршивши на последњем месту у групи са Бразилом, Швајцарском и Камеруном.