Спорт

Ван де Бек хтео да побегне из Јунајтеда, а у Шпанији ће играти и Лигу шампиона

Некадашњи фудбалер Ајакса је нашао нови клуб
Ван де Бек хтео да побегне из Јунајтеда, а у Шпанији ће играти и Лигу шампионаGetty © Richard Sellers/Allstar / Contributor

Дони ван де Бек је напустио Манчестер Јунајтед и постао је нови фудбалер шпанске Ђироне. Холандски везиста је у четвртак озваничио прелазак у редове тима из Примере.

Овај 27-годишњак је коначно напустио Јунајтед, након година у којима није био ни близу да се пробије у први тим и било је само питање која ће бити његова дестинација овог лета.

А како ствари стоје, чини се да је Ван де Бек направио занимљив избор. Ђирона, иначе клуб који је у истом власништву као и Манчестер сити, наредне сезоне ће по први пут у историји играти у Лиги шампиона.

Не само то, него ће његов досадашњи клуб Јунајтед играти у Лиги Европе, а Ван де Бек је са Ђироном потписао уговор до 2028. године.

Он је у Јунајтед стигао из Ајакса у септембру 2020. године, али је уписао само 62 наступа за "црвене ђаволе" током четири сезоне. Прошле сезоне је био на позајмици у Ајнтрахту, а претходно је био позајмљен Евертону.

image