Спорт

Швајнштајгер пред финале: Није Шпанија фаворит, Енглеска изгледа уиграније

Некадашњи немачки фудбалер Бастијан Швајнштајгер не сматра Шпанију за фаворита у предстојећем финалу Европског првенства (недеља 21.00)
Швајнштајгер пред финале: Није Шпанија фаворит, Енглеска изгледа уигранијеGetty © Crystal Pix/MB Media / Contributor

Легенда Бајерн Минхена верује да Енглези нису нимало лошији од Шпаније и да би баш они могли до прве титуле првака Европе.

"Шпанци ће морати да изађу на крај са оним што су Енглези показали у првом полувремену полуфинала против Холандије. То је била другачија Енглеска од оне из групне фазе", почео је Швајнштајгер.

Енглези су се због бледих наступа у првој фази првенства нашли под бројним критикама и умало су испали у осмини финала од Словачке. У победи 2:1 против Холандије су, међутим, показали далеко више.

"Могли би да задају проблеме Шпанцима. Енглези делују виспреније, нешто уиграније. Шпанцима је ово прво финале после дужег времена, док су Енглези већ видели финале на прошлом Европском првенству", рекао је супруг Ане Ивановић.

"Енглеска има играче који су већ једном прошли кроз то", додао је Швајнштајгер, а сада стручни коментатор немачке телевизије АРД, алудирајући на пораз Енглеза од Италије 2021. године, после извођења пенала.

image