Спорт

Лоша вест за Србију пред Олимпијске игре - Цаболову забрањен наступ у Паризу

Репрезентативац Србије у рвању Хетик Николајевич Цаболов неће наступити на предстојећим Олимпијским играма у Паризу због непоштовања допинг прописа, преноси амерички новинар Кристијан Пајлс са портала "Флоуреслинг"

Како се наводи, Цаболов не пропушта Игре због повреде, како су гласиле првобитне информације, већ је у питању непоштовање антидопинг прописа.

Цаболов, светски шампион из 2014. под заставом Русије, суспендован је јер се није појавио на обавезним допинг тестовима. Он није био позитиван ни на једном тесту, али је "пао" по члановима 2.3 и 2.5.

Ради се о члановима "избегавање, одбијање или немогућност давања узорка на тестирање", односно "утицање или покушај утицања на било који део контроле допинга".

Овај 32-годишњи рвач из Владикавказа је норму изборио прошлог септембра на Светском првенству у Београду, када је освојио бронзану медаљу у рвању слободним стилом у категорији до 74 килограма.

Цаболов од 2021. године наступа под заставом Србије и члан је Рвачког клуба Партизан. Пре светске бронзе у Београду, за Србију је освојио и бронзу на Европском првенству у Загребу.

Олимпијске игер у Паризу на програму су од 26. јула до 11. августа.

image