Ђукановић тврди да се на њега спрема атентат: Дојава стигла право из Приштине?

Извор близак Милу Ђукановићу рекао је да га је високи страни војни званичник са КиМ обавестио да организована криминална група из једне суседне земље наводно планира да изврши атентат

Бивши председник Црне Горе, Мило Ђукановић, обавестио је црногорске надлежне органе да је добио информацију да се на њега припрема атентат, саопштено је "Вијестима", из његовог кабинета.

Из Управе полиције касно синоћ "Вијестима", али и данас, казали су да не располажу подацима који би указивали на планиране активности које би биле усмерене на угрожавање безбедности бившег председника Мила Ђукановића.

"Наглашавамо да бивши председник Црне Горе Мило Ђукановић, као ни одређени међународни званичници из обавештајне заједнице нису упознали Управу полиције Црне Горе да организована криминална група из једне суседне земље наводно планира да изврши атентат у спрези са безбедносним службама једне друге суседне земље", наводи се у саопштењу.

На питање да ли је га је било ко из безбедносног сектора обавестио да му је угрожена безбедност, односно, да се на њега припрема атентат, из Ђукановићевог кабинета су саопштили да је бивши председник наведену информацију добио од "одређених међународних званичника из обавештајне заједнице" и да је са том информацијом упознао државне органе".

Ипак, није детаљно одговорено ко је и када Ђукановићу пренео ту информацију. Извор близак Ђукановићу рекао је да га је високи страни војни званичник са Косова и Метохије обавестио да организована криминална група из "једне суседне земље" наводно планира да изврши атентат, у спрези са безбедносним службама једне друге суседне земље.

"Сходно члану 18 Закона о председнику Црне Горе по престанку функције председник има право на стално лично обезбеђење у складу са безбедносном проценом коју утврђује надлежни орган, у складу са законом. У складу са позитивним прописима Агенција за националну безбедност је надлежна за сачињавање извештаја о безбедносној процени о угрожености", саопштено је из Управе полиције.

Одговарајући на питање да ли је Ђукановићу појачано обезбеђење, из његовог кабинета су саопштили да је смањено.

"Промене у обезбеђењу у том периоду су се догодиле утолико што је укинуто обезбеђење на месту становања бившег Председника у дневној смени".

Истакли су и да црногорске службе безбедности нису позивале на разговор Ђукановића, нити координатора његовог обезбеђења, како би им указали на потенцијалну опасност.

"Није било никакве иницијативе за разговор од стране представника служби безбедности", саопштено је "Вијестима" из Ђукановићевог кабинета.