Србија и Балкан

БиХ одбила да прими протестну ноту коју је Србија послала 11. јула

Само слање ноте на "болни датум у историји Босне и Херцеговине, представља увреду, како за жртве и породице, тако и за све грађане БиХ", саопштено је из Министарства спољних послова БиХ
БиХ одбила да прими протестну ноту коју је Србија послала 11. јула© Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

На адресу Министарства спољних послова Босне и Херцеговине 11. јула стигла је протестна нота српског Министарства спољних послова, а коју је БиХ окарактерисала као "политички памфлет пун историјског ревизионизма" и коју је одбила, преноси Н1.

Како је саопштено из министарства БиХ, само слање ноте на 11. јули, "болни датум у историји Босне и Херцеговине, представља увреду, како за жртве и породице", тако и за све БиХ грађане.

"Политичке елите устрајно настављају залагати читав српски народ у одбрани геноцидних политика и настављају негирати геноцид”, објављено је на званичном налогу на Иксу министарства БиХ.

Наведено је и да "државе чланице УН-а које поштују међународни поредак заснован на владавини права као темељној вредности, поштујући Бечку конвенцију о дипломатским односима и позитивне дипломатске праксе, не комуницирају на начин како је то наведено у ноти Министарства спољних послова Србије".

"Због тога, достављени политички памфлет пун историјског ревизионизма, Министарство спољних послова Босне и Херцеговине одбило је примити", поручили су из министарства БиХ.

image