Србија и Балкан

Топлотни талас се наставља: Где ће се задржати тропске температуре?

Када је биометеоролошка прогноза у питању, нарочит опрез се препоручује кардиоваскуларним болесницима
Топлотни талас се наставља: Где ће се задржати тропске температуре?© TANJUG/ JOVANA KULAŠEVIĆ

У Србији ће сутра бити сунчано и веома топло, сa максималним температурама од 36 до 40 степени, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Како се најављује, само се у поподневним сатима понегде очекују краткотрајни пљускови са грмљавином, уз локални развој облачности на северу, западу и југозападу земље.

Дуваће слаб и умерен ветар, јужни и југоисточни, после подне и увече у Војводини слаб северозападни.

Јутарња температура кретаће се од 17 степени на крајњем југоистоку Србије до 27 степени у Београду, а највиша дневна биће 36 до 40 степени.

У Београду ће бити претежно сунчано и веома топло.

Дуваће слаб и умерен ветар, пре подне југоисточни, после подне и увече северозападни.

Јутарња температура ће се кретати од 24 степена до 27, максимална дневна биће око 39 степени.

У Србији ће се веома топло време задржати све до краја седмице али и почетком следеће недеље, када ће највиша дневна температура у већини места бити од 35 до 40 степени. Присутне ће бити и тропске ноћи у урбаним срединама.

Мањи пад температуре очекује се у другој половини следеће седмице, и то прво у северним, западним и централним пределима Србије, али ће се и даље задржати веома топло време, а уз локални развој облачности очекује се и изолована појава пљускова са грмљавином.

Када је биометеоролошка прогноза у питању, нарочит опрез се препоручује кардиоваскуларним болесницима.

Метеоропатске реакције могу бити изражене у виду малаксалости и главобоље. У најтоплијем делу дана свима се саветује избегавање дужег боравка на отвореном, као и адекватна заштита од сунца.

image