Србија и Балкан

Вучић о атентату на Трампа и Фица: Последица сатанизације у медијима

Роберт је мој добар друг пре свега. Размишљао сам безброј пута шта је разлог и онда схватите да је то разлог. Проводили су годинама сатанизацију Фица, рекао је Вучић
Вучић о атентату на Трампа и Фица: Последица сатанизације у медијима© FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас се слаже са словачким премијером Робертом Фицом да је сценарио атентата на Доналда Трампа копија сценарија атентата на њега и да су повод за оба напада били мржња и сатанизација у јавности.

На питање новинара да прокоментарише реаговање словачког премијера Роберта Фица, који је рекао да је сценарио атенатата на Доналда Трампа копија сценарија атентата на њега, Вучић је одговорио да је Фицо у праву.

"Апсолутно је тачно. Онај човек што је пуцао, он вам каже 'ја мрзим Трампа, ја мрзим републиканце'. Кад проводите сатанизацију нечију, све време, па шта очекујете?", упитао је Вучић.

Додао је да је више пута размишљао шта је разлог атентата на Фица и навео да је схватио да је управо у питању сатанизација.

"И онда схватите да је то разлог. Проводили су такву сатанизацију премијера Фица, годинама. Не заборавите, да је требало да га ухапсе, па је 8:8 био мандат на имунитетском одбору и само зато није био ухапшен. И онда је опет суверено победио, јер је стварно једини лидер, велики лидер у Словачкој. И народ то препознаје", рекао је Вучић. Поновио је да неће више људи у свету да слушају лажне либералне елите, које мисле да су "богом дане да суде о свему".

Он је навео да медији данас кажу Вучић позвао на мир и стабилност али увек додају "иако потпирује ватру".

"Они не могу да пусте ни шта сам рекао. Они морају да износе свој закључак, зато што им се не свиђа оно што сам рекао. Ако се не допадаш онима који су творци информација, онима који владају светом, онда су они ти који ће да објасне шта си ти у ствари хтео да кажеш", појаснио је он.

Оценио је да чак и да су Трампа каменом гађали било би скандалозно, а не да овако неко пуца. Подсетио је и на атетат на Роберта Фица. Вучић је навео да се слаже са оценама да је пуцњава на Фица и Трампа тренутак који се десио због сатанизације која је константна.

"Апсолутно. Овај човек што је пуцао он вам каже да мрзи Трампа и републиканце. Када проводите сатанизацију, а шта очекујете да сви људи разумеју да ви лажете. Па неки људи не мисле да ви лажете и неки нису сасвим чисти, а неки јесу а мисле да чине добро дело тиме што ће некога да убијете. Роберт је мој добар друг пре свега. Размишљао сам безброј пута шта је разлог и онда схватите да је то разлог. Проводили су годинама сатанизацију Фица", рекао је Вучић.

Каже да су имали и план да га ухапсе, али нису, а онда се десило да опет победи.

"И онда схватите да је то разлог. Проводили су такву сатанизацију премијера Фица, годинама. Не заборавите, да је требало да га ухапсе, па је 8:8 био мандат на имунитетском одбору и само зато није био ухапшен. И онда је опет суверено победио, јер је стварно једини лидер, велики лидер у Словачкој. И народ то препознаје", рекао је Вучић.

Поновио је да неће више људи у свету да слушају лажне либералне елите, које мисле да су "Богом дане да суде о свему" и упитао да ли ће сада да кажу да је Америка најгора земља на свету, пошто су пуцали на опозиционог председничког кандидата током његовог скупа, и то из дугих цеви.

О руским медијима у Србији

Истакао је да је време да се полако подижу слободарске снаге света и да кажу да не могу више да их праве лудим.

Он је поновио да је покушај убиства Трампа резултат "сатанизације" и тога да није дозвољено другачије мишљење.

Упитао је да ли ће и даље да нам објашњавају да је закон о родној равноправности није покрио све категорије у Србији или да су руски медији пропагнада у Србији.

"Је л демократија данас у свету да укинете све који другачије мисле? Хајде да укинемо све руске медије, хајде да укинемо све кинеске медије", рекао је Вучић.

Како је навео, у Србији има и америчких, француских, немачких, европских и руских и украјинских и кинеских медија - а опет кажу да је то диктатура.

"А онда дођу њихове будале да нам објашњавају зашто је важно да нема тих медија - јер нису медији него пропагандни сервиси. Ма иди, а ово твоје објективно, непристрасно, све поштено извештва", оценио је Вучић.

На питање да прокоментарише објаву политичара Ненада Чанка који је на друштвеној мрежи Икс поводом покушаја атентата на бившег председника САД Доналда Трумпа рекао како "јефтину циркуску представу скоро није видео", Вучић је одговорио да сматра да би било скандалозно и да су Трампа гађали само каменом.

"А овако да неко пуца на њега, сувише је страшно да бих прихватио да неко озбиљан може и сме да се игра таквим стварима. Али шта да радите? То је наша свакодневица, биће тога колико хоћете", рекао је Вучић.

Он је навео и да већ две и по године постоји прича да ће Србија да нападне некога у региону, а да након сваке такве изјаве, која се не обистини, нико Србији не упути извињење.

"Десетине хиљада текстова су објавили, и даље лаже неки Курти, неки овај или онај до Веслија Кларка. А за то време једни протерују Србе са Косова и Метохије, ови други воде ратове широм света где и како им падне на памет", рекао је Вучић новинарима на питање о његовој ранијој изјави да се некада мир подразумевао.

На питање како коментарише изјаву босанског политичара Рамиза Салкића који је рекао да Србија никада неће престати са територијалним претензијама према БиХ.

"То су људи који кажу да су Срби починили четири геноцида до сада. Срби су криви за злочине и у Другом светском рату изазване од НДХ и Хаџар дивизије као ударне снаге једне од ударних снага НДХ. Мада на то све сте до сада навикли, не знам чему се чудите. О члану Председништва Бећировићу прочитајте његову књигу, назив књиге је 'Териоријалне претензије Србије на БиХ' и видећете да за четири геноцида оптужује Србију", рекао је Вучић.

image