Кнежевић: Досад би објавили резултате пописа у Индији, само се ми још пребројавамо

Ми чекамо попис, а они који треба да објаве резултате чекају софтвер, и тако у круг, каже лидер Демократске народне партије

Досад би резултати били објављени у Индији, само се код нас још пребројавамо, рекао је лидер Демократске народне партије Милан Кнежевић осврћући се на то што се на резултате пописа у Црној Гори, посебно по питању националне припадности јако се дуго чека

"Ми чекамо попис, а они који треба да објаве резултате чекају софтвер, и тако у круг. Само се код нас још пребројавамо, јер изгледа неком не одговара оно што је досад избројао. Очекујем да број оних који су се национално изјаснили као Срби буде већи у односу на попис из 2011. године и да се и кроз тај податак потврдимо као државотворни народ у Црној Гори", поручује Кнежевић.

Упитан за положај српског народа поводом државног празника, 13. јула, и свеукупно, атмосферу у Црној Гори, одговара да је и овај празник дочекан са старим поделама.

"Нажалост, и још понеком новом. Често знам да кажем: 'Не дај боже да нас је више', кад се нас 530.000 овако епски делимо и свађамо, чак и око датума као што је тринаести јул који би требало да нас уједини", наводи лидер ДНП-а.

Такође, наводи како црногорске поделе, иманентне црногорском друштву, и ове године јесу на сцени уочи и за време великог празника, Дана државности, 13. јула, који би, по речима Кнежевића, требало све Црногорце да уједињује.

У разговору за портал "Симптом" Кнежевић каже да је реално очекивати реконструкцију владе, како би у њу ушли и политички представници српског народа који засад само подржавају Владу, до краја јула, али напомиње да је то ипак питање за премијера Милојка Спајића.

Ускоро уређење питања двојног држављанства

Једна од актуелних тема јесте и питање уређења материје тзв. двојног држављанства (Србија/Црна Гора) што је недавно најавио и премијер Спајић.

Тиме би, по речима Кнежевића, била отклоњена велика неправда.

"Очекујем врло брзо да Предлог закона о двојном држављанству стигне у скупштинску процедуру и то ће бити предмет унутаркоалиционог разговора. Закон о држављанству је наша обавеза према свима којима је нанесена неправда и којих се постреферендумска Црна Гора одрекла, само зато што су живели у Србији. Корак по корак, уверен сам да ћемо реализовати сваки од изборних и идеолошких циљева које смо обећали, а у интересу свих грађана Црне Горе", закључио је Кнежевић.