Србија и Балкан

РТ Балкан забрањен у Црној Гори: Ево како да нас читате упркос цензури

Упркос одлуци владе у Подгорици да забрани грађанима да прате наш рад и буду објективно информисани, доносимо вам упутство како да наставите да пратите наше вести
РТ Балкан забрањен у Црној Гори: Ево како да нас читате упркос цензури© RT Balkan / Getty Images

РТ Балкан је забрањен у Црној Гори, одлуком владе од 25. јуна. Овим се влада у Подгорици определила за цензуру, иако се декларативно залаже за владавину права, међу којима је и право на објективно информисање.

Да бисте могли да будете објективно информисани и наставите да пратите наш рад, то можете да учините тако што ћете нас запратити на апликацији Телеграм.

Потребно је да апликацију преузмете на свом мобилном телефону. Након што упишете свој број телефона и добијете повратни код, спремни сте за коришћење апликације.

Када отворите преузету апликацију Телеграм, притисните сличицу лупе у горњем десном углу екрана. У поље претраге упишите @rtbalkan и отворите наш налог.

На дну екрана притисните "Џоин" (Join) или "Придружи се" да бисте добијали најновије информације.

Да бисте прокоментарисали садржај, само је потребно да уочите вест на којој желите да оставите коментар и притиснете "Лив а комент" (Leave a comment) на дну објаве.

Агенција за електронске медије Црне Горе наложила је надлежним ресорима земље и локалним телекомуникационим компанијама да "у потпуности обуставе емитовање низа руских медија најкасније до 10. јула". Ради се о 20 руских медијских оператера, међу којима су Први канал, Русија 1, РТ, Спутњик, НТВ, РЕН ТВ и други.

image