Ђукановићу појачано обезбеђење: Место где живи, траса којом се креће и контра-обавештајна заштита

Јавност у Црној Гори нагађа да је информација о наводном атентату на Ђукановића активирана јер се његови сарадници налазе у притвору, те се очекивало да ће и бивши председник државе бити позван на саслушање

Управа полиције (УП) појачала је све видове безбедности бившег председника Црне Горе Мила Ђукановића, пише данас подгорички портал "Стандард" позивајући се на неименовани полицијски извор.

Према том извору, после откривања информације о могућој припреми атентата на Ђукановића надлежне службе увеле су додатне ресурсе у обезбеђење објекта становања бившег црногорског председника, траса којима се он креће, његово физичко обезбеђење, као и контраобавштајна заштита.

Медији су пре два дана објавили да је Ђукановић обавестио надлежне органе да је добио информацију да се на њега припрема атентат.

Наводно, атентат на Ђукановића је спремала криминална група из Београда, а информацију да се то спрема Ђукановић није добио из партнерских НАТО земаља, већ од Приштине.

Јавност у Црној Гори нагађа да је ова информација активирана јер су у притвору бивши Ђукановићеви сарадници попут Веселина Вељовића, Зорна Лазовића, Миливоја Катнића, али и бизнисмена Душка Кнежевића који је објавио снимак на којем се види како даје новац Миловом сараднику за предизборну кампању, наводећи да је био уцењен да финансира политичке активности Ђукановићеве странке.

Кнежевић је такође изнео низ оптужби за криминалне активности бившег председника Црне Горе, па се очекивало да ће надлежни сваког часа позвати Ђукановића на саслушање због тих оптужби.

Раније данас огласила се и Ђукановићева бивша странка Демократска партија социјалиста, која тврди да је Ђукановићу живот био угрожен и 2016. године, алудирајући на поступак за наводни "државни удар". Подсетимо, Виши суд у Подгорици ослободио је све оптужене у том случају.

Председник ДПС Данијел Живковић недавно је запретио да ће одговор те странке бити радикалан у случају да Ђукановић буде ухапшен.