Србија и Балкан

Вучић разговарао са Мелонијевом: До краја године самит влада Србије и Италије

Председник Вучић је нагласио да Србија изузетно цени сарадњу са Италијом, као једним од најважнијих политичких и економских партнера, и захвалио на подршци коју та земља пружа Србији на путу ка Европској унији
Вучић разговарао са Мелонијевом: До краја године самит влада Србије и Италије© A. H./ATAImages

Председник Србије Александар Вучић разговарао је телефоном са премијерком Италије Ђорђом Мелони, након чега је најавио самит влада двеју држава у Београду до краја године.

"Одличан разговор са Ђорђом Мелони о геоплитичким приликама, ситуацији у региону, билатералној сарадњи и европском путу Србије. Договорили смо се, овом приликом, да се до краја године одржи самит наших двеју влада у Београду", написао је Вучић на свом налогу на Инстаграму.

Вучић је нагласио да Србија изузетно цени сарадњу са Италијом, као једним од најважнијих политичких и економских партнера, и захвалио на подршци коју та земља пружа Србији на путу ка Европској унији.

"Премијерка Италије је посебно нагласила интерес њене земље за очувањем мира у региону, а предложене су и активности које се тичу проширења ЕУ на Западни Балкан", нагласио је Вучић.

image