Вучић разговарао са Мелонијевом: До краја године самит влада Србије и Италије

Председник Вучић је нагласио да Србија изузетно цени сарадњу са Италијом, као једним од најважнијих политичких и економских партнера, и захвалио на подршци коју та земља пружа Србији на путу ка Европској унији

Председник Србије Александар Вучић разговарао је телефоном са премијерком Италије Ђорђом Мелони, након чега је најавио самит влада двеју држава у Београду до краја године.

"Одличан разговор са Ђорђом Мелони о геоплитичким приликама, ситуацији у региону, билатералној сарадњи и европском путу Србије. Договорили смо се, овом приликом, да се до краја године одржи самит наших двеју влада у Београду", написао је Вучић на свом налогу на Инстаграму.

Вучић је нагласио да Србија изузетно цени сарадњу са Италијом, као једним од најважнијих политичких и економских партнера, и захвалио на подршци коју та земља пружа Србији на путу ка Европској унији.

"Премијерка Италије је посебно нагласила интерес њене земље за очувањем мира у региону, а предложене су и активности које се тичу проширења ЕУ на Западни Балкан", нагласио је Вучић.