Србија и Балкан

Кошарац: Оправдано питање безбедности председника Српске

Напад на Додика је и напад на Српску и на све грађане Републике Српске, истакао је заменик председавајуће Савету министара
Кошарац: Оправдано питање безбедности председника СрпскеGetty © Photo by Samir Jordamovic/Anadolu via Getty Images

У атмосфери линча и опште антисрпске хистерије, коју креирају радикалне бошњачке структуре уз подршку западног фактора, оправдано је поставити питање безбедности председника Српске Милорада Додика у Сарајеву, констатовао је заменик председавајуће Савету министара Сташа Кошарац.

"Не треба бити експерт у овој области да би се разумело да је његова безбедност угрожена појављивањем у Суду БиХ. Сматрам да председник Додик не треба да се појављује у Сарајеву, првенствено због континуираних претњи, притисака, уцена, те невероватне количине говора мржње и вербалног насиља на друштвеним мрежама", написао је Кошарац на Инстаграму.

Такође, додао је, и због изразито непријатељске атмосфере према Републици Српској и српском народу, која је несумњиво присутна у делу ФБиХ, али и због актуелних дешавања на глобалном нивоу.

"Нажалост, сведоци смо да је ситуација ескалирала након непотребне резолуције о Сребреници, те да су интензивирани напади и притисци како на председника Додика лично, тако и на чланове његове породице. Председник Додик представља Српску и све њене грађане, који му у сваком изборном циклусу дају све веће поверење. Напад на њега јесте напад на Српску и на све нас, грађане Српске!", истакао је Кошарац.

Према његовим речима, свако Додиково досадашње појављивање пред Судом у Сарајеву доказ је његове личне и политичке храбрости, док иза председникове политике стоје институције и грађани Српске.

"МУП Српске је најорганизованија безбедносна институција која штити председника Додика и гарантује његову безбедност. Но у оваквој атмосфери линча заиста је оправдано питати да ли и друге надлежне агенције могу гарантовати безбедност председника Додика у Сарајеву", закључио је Кошарац.

image