Србија и Балкан

"Верни Србији" и 34 година касније: СПС обележио годишњицу оснивања, присуствовао и Вучић

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да СПС има чиме да се поноси као и да ту странку види као важног чиниоца за напредак Србије
"Верни Србији" и 34 година касније: СПС обележио годишњицу оснивања, присуствовао и Вучић© Tanjug/VLADIMIR ŠPORČIĆ

У Сава центру уприличена је свечаност поводом обележавања 34 године од оснивања Социјалистичке партије Србије.

На почетку скупа обратио се Ивица Дачић који је честитао 34 године од оснивања странке, подсетивши да је био ту од првог дана и изразио наду да ће бити ту још дуго.

Дачић се осврнуо на слоган СПС "Верни Србији" рекавши да је то мото који има не само СПС, већ сви који заједно раде у коалицији, предвођеном председником Вучићем.

"То је суштина свих дана које смо имали у ове 34 године. Јер историја Социјалистичке партије Србије и сада Српске напредне странке је историја и Србије, јер смо пролазили кроз сваки државни и национални проблем кроз који су наше друштво, наша држава и наш народ пролазили свих ових деценија", рекао је Дачић.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да СПС има чиме да се поноси као и да ту странку види као важног чиниоца за напредак Србије.

"Желим да вам честитам 34 године постојања, напорног рада и успеха који сте у тих 34 године постигли на политичком небу Србије. Хоћу да свим члановима и симпатизерима Социјалистичке партије Србије честитам годишњицу постојања партије. Имате чиме да се поносите у својој прошлости, надам се да ћете имати још много чиме да се поносите због свог рада у будућности", рекао је Вучић.

Како је рекао, Социјалистичка партија Србије је у свим претходним годинама и деценијама имала једну важну карактеристику, да су је чинили људи из народа, људи који су волели Србију, људи који би увек били уз Србију и људи који су се залагали за независну и суверену политику, да Србија сама доноси своје одлуке, а не да неко други у њено име те одлуке доноси.

Каже да је то важно и данас да кажемо свим људима.

"Зато што сам уверен да највећи број оних који данас гласају за вас и нас, желе да виде Србију успешну, Србију економски снажну, али и Србију која неће да гази по својој традицији, по пријатељствима која је стварала вековима, Србију која хоће да се одупре свима који би да је унизе и сруше, али и Србију која ће увек да буде верна пре свега себе. И овај ваш слоган 'Верни Србији', 34 године можда на најбољи могући начин осликава вашу политику и ваше залагање у претходном периоду", рекао је Вучић.

"И уз захвалност за све то што чините за Србију, у Социјалистичкој партији Србије видим важног чиниоца за напредак Србије", истакао је Вучић.

Председник Србије је шаљиво приметио да су у прошлости избори у Србији скоро увек били неизвесни, али да је увек било извесно да ће СПС и Ивица Дачић бити на власти и да не иду и не планирају да иду у опозицију.

"Што би Ивица рекао, оне две године кад је био опозиција, схватио је да је то много глупо па је одлучио да све време буде на власти", рекао је Вучић.

Он је СПС-у пожелео много успеха и много победа на изборима у будућности.

Свечаности су присуствовали, поред председника Александра Вучића, и председница Скупштине Србије Ана Брнабић, премијер и председник СНС Милош Вучевић, потпредсеник владе Александар Вулин, бројни функционери и чланови СПС и других странака, као и градоначелник Александар Шапић, представници Народне скупштине, црквених заједница и други.

image