Србија и Балкан

Куртијева полиција поново вршља по северу КиМ: За руски "Гаспром" нема места на "Косову"

Припадници приштинске полиције поставили су жуту полицијску траку на скретањима према бензинској пумпи, а радницима су наложили да напусте објекат
Куртијева полиција поново вршља по северу КиМ: За руски "Гаспром" нема места на "Косову"© FOTO TANJUG

Службеници Пореске администрације и припадници приштинског министарства за трговину, уз асистенцију такозване косовске полиције, затворили су бензинску пумпу "НИС Петрол" на излазу из Северне Митровице.

Припадници приштинске полиције су поставили жуту полицијску траку на скретањима према бензинској пумпи, а радницима су наложили да напусте објекат, сазнаје "Косово онлајн".

У овом тренутку у близини бензинске пумпе налазе се само припадници полиције као и неколико џипова Еулекс мисије.

Бензинске пумпе су затворене и у Зубином Потоку и на језеру Газиводе, јавио је Танјуг.

За филијалу руског "Гаспрома" нема места на "Косову"

Министар унутрашњих послова такозваног Косова Џељаља Свечља је потврдио да је такозвана косовска полиција учествовала у акцији на северу, и помогла агенцији за приватизацију у затварању три бензинске пумпе "НИС Петрол" у Северној Митровици и Зубином Потоку.

Свечља је на Фејсбуку поручио да је "владавина закона могућа на целој територији 'Косова'" и устврдио да је, према његовим речима, "криминал на северу земље био дубок, организован и несметан свих ових година".

Он је додао је да "за филијалу руског 'Гаспрома' нема места на Косову", и потврдио да је тзв. косовска полиција помогла Агенцији за приватизацију да "рашчисти своје просторије у Северној Митровици и Зубином Потоку, након што је потврђено да их злоупотребљавају бензинске пумпе" које су, како је оценио, избегле своје обавезе према приштинским институцијама.

image