Србија и Балкан

РХМЗ издао упозорење: Очекују се интензивни пљускови са грмљавином, праћени градом и олујним ветром

РХМЗ је најавио да ће максимална температура у Србији износити од 35 до 39, у Београду око 37 степени, а сутра (18.07.) очекују се температуре од 33 до 37, у Београду око 34 степени
РХМЗ издао упозорење: Очекују се интензивни пљускови са грмљавином, праћени градом и олујним ветромGetty © sarayut Thaneerat

Пљускови и грмљавине који се на подручју Србије очекују у наредном периоду локално ће бити интензивнији и праћени градом, јаким или олујним ветром, наводи се у најновијем упозорењу РХМЗ.

Такође, наводи се и да ће се за конкретне локације које ће бити захваћене објављивати хитна упозорења сат до два унапред.

Слабљење интензитета топлотног таласа

Најављено је да ће данас максимална температура у Србији износити од 35 до 39, у Београду око 37 степени, а сутра (18.07.) очекују се температуре од 33 до 37, у Београду око 34 степени.

У петак и за викенд (19 - 21.07.) биће од 31 до 36 степени, а у већим урбаним срединама и даље тропске ноћи, објавио је РХМЗ.

Упаљен метео-аларм

У Србији су данас упаљени наранџасти и црвени метео-аларм, док је ће у наредним данима бити упаљен наранџасти, односно жути метео-аларм.

image