Србија и Балкан

Потпуни обрт: Новосађанин умро природном смрћу, пас изуједао његово тело

Додаје се и да се пас расе Амерички стафордски теријер по налогу Тужилаштва "налази на опсервацији" у ЈКП "Зоохигијена и ветерина" Нови Сад
Потпуни обрт: Новосађанин умро природном смрћу, пас изуједао његово тело© Bernd Wüstneck/picture alliance via Getty Images

Из Основног јавног тужилаштва у Новом Саду потврђено је да је обдукцијом утврђено да је мушкарац З. Б. (56) из Новог Сада умро природним путем, а да га је тек након тога изуједао пас који је у власништву његовог сина.

У породичном стану у насељу Детелинара у Новом Саду, 15. јула је пронађено беживотно тело мушкарца, као и пас, за који су медији првобитно објавили да је расе пит бул теријер.

Првобитна сумња је била да је човек био нападнут од стране пса, који га је изуједао до смрти.

Власник пса је син преминулог Г.Б. (24), који је ухапшен и саслушан од стране ОЈТ, због сумње да је учинио кривична дела кршење породичних обавеза и злостављање животиња.

Тужилаштво је након тога од Основног суда у Новом Саду тражило да се Г.Б. изрекне мера забране напуштања боравишта, са обавезом јављања месној надлежној полицијској испостави.

Додаје се и да се пас расе Амерички стафордски теријер по налогу Тужилаштва "налази на опсервацији" у ЈКП "Зоохигијена и ветерина" Нови Сад, као и да Ветеринарска инспекција предузима одговарајуће мере и радње из делокруга своје надлежности.

image