Србија и Балкан

Дачић са Жиофреом: ЕУ подршка приступном процесу Србије

Дачић је истакао предан рад припадника Министарства унутрашњих послова на Поглављу 24, као и значај подршке Делегације ЕУ на том путу
Дачић са Жиофреом: ЕУ подршка приступном процесу Србије© FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић састао се данас са шефом Делегације Европске уније у Републици Србији Емануелеом Жиофреом, са којим је разговарао о постигнутим резултатима овог министарства у области Поглавља 24, борби против организованог криминала, сузбијања ирегуларних миграција, као и наставку сарадње.

Дачић је истакао предан рад припадника Министарства унутрашњих послова на Поглављу 24, као и значај подршке Делегације ЕУ на том путу.

Он је захвалио амбасадору Жиофреу на доброј сарадњи, партнерском односу и помоћи у области сузбијања ирегуларних миграција, борби против организованог криминала, као и многим пројектима финансираним од стране Европске уније.

Амбасадор Жиофре је потврдио подршку Европске уније приступном процесу Србије и истакао значај владавине права за даљи напредак на европском путу.

Дачић и Жиофре су разговарали и о наставку сарадње са Европском унијом у значајним пројектима у надлежности Министарства унутрашњих послова.

image