Кошарац: Суљагић је експонент радикалне бошњачке структуре

Директор Меморијалног центра "Поточари" прети и јавно линчује све оне који се не уклапају у бошњачко-муслимански концепт БиХ и лажни наратив да су само Бошњаци жртве, рекао је председавајућег Савета министара

Заменик председавајућег Савета министара Сташа Кошарац рекао је да је директор Меморијалног центра "Поточари" Емир Суљагић мегафон бошњачке политике која прети и јавно линчује све оне који се не уклапају у бошњачко-муслимански концепт БиХ и лажни наратив да су само Бошњаци жртве.

"Дeо те радикалне и екстремистичке кампање су и јучерашње Суљагићеве претње представницима ЕУ, који су у Братунцу одали почаст невиним српским жртвама", указао је Кошарац.

Он је навео да је то суштина бошњачке политичке агенде, а Суљагић је само један од њених експонената.

"Да ће 'паклено платити' прети се свакоме ко се на било који начин успротиви бошњачком лажном наративу о жртвама протеклог рата", навео је Кошарац на друштвеној мрежи Инстаграм.

Он је поручио да Суљагић и "суљагићи" морају да схвате да није истина оно што је у њиховим главама, нити да као истину могу потурати фикције и наратив који не одговара чињеничком стању.

"Да будем потпуно искрен, ни ми нисмо задовољни делом међународне заједнице, која се на индолентан и игнорантски начин односи према српским жртвама. Долазак у Братунац је маневар делегације из ЕУ у покушају да покажу да имају јединствен приступ свим жртвама. Било би неупоредиво прикладније и пристојније да почаст српским жртвама одају у данима када обележавање сећања на страдања организују институције Српске са породицама жртава, а не накнадно", нагласио је Кошарац.

Кошарац је истакао да Република Српска има универзалан приступ жртвама и поштује бол њихових породица.

"Не могу ни Суљагић, ни други експоненти радикалне бошњачке структуре утицати на то да ми не обележавамо сећање на страдање српског народа у Подрињу и на било којем другом месту", навео је Кошарац.

Кошарац је рекао да Република Српска никада неће заборавити и никада неће ћутати о злочинима припадника такозване Армије РБиХ над српским народом средњег Подриња и Бирча.

"Више од 3.000 Срба мучки је убијено. Нико није одговарао за те монструозне злочине. А сада би требало да 'паклено плате' они који одају почаст српским жртвама?! Да ли треба да ћутимо о дјечаку Слободану Стојановићу из Каменице код Зворника, кога је монструозно убила припадник такозване Армије РБиХ Елфета Весели? Да ли треба да ћутимо о Петру и Павлу Голубовић, који су са родитељима стрељани у Коњицу? Увек и на сваком месту ћемо говорити о томе", поручио је Кошарац.