Србија и Балкан

Црна Гора: Почело саслушање приведених због шверца две и по тоне кокаина

Подгорички "Дан" јавља да се трага за Иваном Делићем, Радојем Звицером, Леоном Дрешајем и Вуком Вулевићем
Црна Гора: Почело саслушање приведених због шверца две и по тоне кокаина© Rusmin Radic/Anadolu Agency via Getty Images

Код Специјалног тужиоца у Подгорици почело је саслушање ухапшених особа у великој међународној акцији спроведеној у Црној Гори, а трага се за Иваном Делићем, Радојем Звицером, Леоном Дрешајем и Вуком Вулевићем, потврђено је подгоричком "Дану".

Они се сумњиче да су чланови криминалне групе која се терети за шверц више од 2,5 тона кокаина.

"О резултатима акције ће, касније током дана, бити информисана јавност", саопштено је из Специјалног државног тужилаштва.

У међународној акција кодног назива "Генерал" ухапшено је више особа.

Како је "Дану" речено, за Виктора Дрешаја и Петра Мирановића Тужилаштво је одредило задржавање до 72 сата након саслушања код специјалног тужиоца. Они су негирали кривицу пред Тужилаштвом.

Црногорски портал сазнаје из више извора блиских истрази, међу особама обухваћеним истрагом су и Дамир Мандић и Вук Вулевић, који је у бекству.

Мандић је иначе једини правоснажно осуђен у случају убиства главног и одговорног уредника Дана Душка Јовановића по основу саизвршилаштва.

Вулевић је од раније познат истражним органима, он је раније помињан као један од повезаних са убиством Душка Јовановића, али против њега није покренут кривични поступак у том предмету.

Више детаља о томе шта се Мандићу ставља на терет није познато, као ни то да ли је он ухапшен, с обзиром на то да се у саопштењу СДТ наводи да је на извршењу затворске казне.

У данашњој акцији ухапшено је више лица, а против 19 је поднета кривична пријава. За сада је испитано њих седам, док се чекају информације за остале приведене у СДТ.

image