Србија и Балкан

Огласио се директор ГАК "Народни фронт": Клима-уређаји стари 18 година, мајстори даноноћно раде

Од почетка екстремних врућина у овој установи рођено 400 беба, што је и изнад просека за ово доба године, додао је директор проф. Миковић
Огласио се директор ГАК "Народни фронт": Клима-уређаји стари 18 година, мајстори даноноћно раде© TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Поводом информације да је у Гинеколошко-акушерској клиници "Народни фронт", услед високих температура и преоптерећења система дошло до престанка хлађења просторија, огласио се директор ове здравствене установе Жељко Миковић, откривши да болница има компликован систем климатизације, и да је до проблема дошло у делу са системом за хлађење старим 18 година.

"Решење проблема очекујемо за два дана, тако су нам обећали мајстори који ће даноноћно радити. Одељења на којима леже труднице и породиље хлади систем који је стар 18 година, урађене су неопходне поправке и сервиси, али је са првим и другим топлотним таласом у јулу почео да отказује. Сервисери су их поправљали све док није отказала електроника, и због недостатка резервних делова дошли смо у ситуацију да морамо да мењамо цео систем", објаснио је за РТС професор Миковић.

Он је нагласио да су операционе сале и одељења интензивне неге све време биле климатизоване. 

Директор ГАК "Народни фронт" додао је да од почетка екстремних врућина у тој установи рођено 400 беба, што је и изнад просека за ово доба године.

"Без обзира на смањени комфор, породиље долазе са пуним поверењем код нас. Све мајке и сва деца су потпуно заштићени и збринути и нико ни у једном тренутку није био угрожен. Радимо у пуном капацитету све време", истакао је професор Миковић.

Ова клиника стално ради на свом развоју и за готово 70 година постојања у њој је рођено преко 450.000 деце.

"Имамо најсавременију опрему и јако квалитетан медицински тим. У наредном периоду желимо да развијамо нашу основну делатност, а то је вођење трудноћа и порођаји. Регионало смо препозната клиника, на којој се такође раде вантелесна оплодња и онколошке операције", рекао је професор Миковић.

image