Србија и Балкан

РХМЗ издао хитно упозорење: У наредних сат времена стиже јако невреме са грмљавином

На снази је упозорење на грмљавинске непогоде за цело подручје Србије у наредном периоду, очекују се локално интензивнији пљускови и грмлјавине, праћени градом, јаким или олујним ветром
РХМЗ издао хитно упозорење: У наредних сат времена стиже јако невреме са грмљавиномGetty © Catherine Falls Commercial

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) управо је издао упозорење на јако грмљавинско невреме, а први на удару је Златиборски округ.

"Јако грмљавинско невреме на подручју Златиборског округа (околина Прибоја и Нове вароши) у наредних сат времена условљаваће интензивне пљускове са грмљавином, градом и краткотрајно олујним ветром", наводи РХМЗ у објави од 15.55.

Како је нешто раније најављено, у току поподнева у брдско-планинским пределима на југозападу, југу и истоку Србије биће нестабилно време са локалним пљусковима и грмљавином.

На снази је упозорење на грмљавинске непогоде за цело подручје Србије у наредном периоду, очекују се локално интензивнији пљускови и грмљавине, праћени градом, јаким или олујним ветром, преноси "Блиц".

Метео-аларм за данас

Четвртак, односно данашњи дан, ће тако на подручју целе Србије проћи у знаку наранџастог метео-аларма који указује на то да је време опасно, и таквог интензитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње.

Свуда се могу очекивати високе температуре, грмљавина и пљускови.

image